nlc.hu
Otthon

Dezodorokkal robbantottak fel egy lakást Németországban

Dezodorokkal robbantottak fel egy lakást Németországban

A tízemeletes házban történt robbanás kis híján megölt egy nőt.

Nagy erejű robbanás történt múlt pénteken Németországban, a Ruhr-vidéki Oberhausenben, egy tízemeletes lakóház egyik ötödik emeleti lakásában. A robbanás majdnem egy nő életébe került, aki állítólag saját maga okozta a balesetet, dezodorokból kifújt nagy mennyiségű hajtógázzal – írja a Bild.

Nem sokkal éjfél előtt hirtelen megrázkódott a ház,

Dezodorokkal robbantottak fel egy lakást Németországban

és fülsiketítő zaj hallatszott az ötödik emeletről. A felrobbant lakás bejárati ajtaja méterekkel odébb repült a folyosón. A lakó, Melissa G. súlyos égési sérüléseket szenvedett. Barátja, Jonathan D. sérülés nélkül úszta meg a dolgot.A robbanás sok ablakot kitört, az üvegcserepek több, mint harminc méterre repültek, több autót megrongálva.

A polgári védelem szakemberei

először azt gyanították, hogy egy gázkészülék robbant fel,

de az épületben egyáltalán nem volt gázfűtés. Az 50 négyzetméteres lakás fürdőszobájában viszont több száz dezodort találtak.

Az első megállapítások szerint korábban jelentős mennyiségű dezodort fújtak ki a fürdőszobában. A hajtógáz pedig tisztázatlan okok miatt kigyulladt

– közölte az ügyészség és a rendőrség a nyomozás során.

Dezodorokkal robbantottak fel egy lakást Németországban

A szomszéd konyhája falán lyukat ütött a detonáció, a lakás ablakainak kerete és a redőnyök a ház előtti gyepre estek.

Egyelőre tisztázatlan, miért halmoztak fel ennyi dezodort és miért fújták ki őket egyszerre, péntek este. Egy bérlő szerint

furcsa, magányos pár volt, akik nem köszöntek, és gyakran úgy tűnt, nincsenek maguknál. Éjszakánként gyakran volt balhé a lakásban.

Szerinte a dezodorokból kifújt hajtógázt bódítószernek használhatták. A tűzoltóság kiürítette az egész épületet, de statikai vizsgálat után visszaengedték a lakókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top