nlc.hu
Otthon

Walt Disney egykori otthona napjainkban

Ilyen állapotban van ma Walt Disney egykori otthona

Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa is egy neves filmrendező, aki egy Disney-történész segítségével újíttatta fel a házat.
Walt Disney egykori otthona

Havonta 40 000 dollárért, azaz mintegy 14 millió forintnak megfelelő összegért lehet kibérelni Walt Disney egykori otthonát Los Angeles Los Feliz városnegyedében. A közel 600 négyzetméteres házat a legendás rajzfilmrendező 1932-ben építtette a családjának és 1950-ig éltek itt.

Az épületben négy hálószoba, három nagy és két kis fürdőszoba, tágas nappali, konyha és étkező, de privát moziterem is található. Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa Tyimur Bekmambetov kazah filmrendező, aki 2011-ben 3,7 millió dollárért vásárolta meg azt és Todd Regan Disney-történész segítségével újíttatta fel és rendezte be javarészt korabeli bútorokkal, hogy a terek minél inkább azt a képet mutassák, amilyen akkoriban lehetett a ház, amikor a Disney család ott lakott. Egyes helyiségekben egyébként néhány eredeti tárgy, illetve díszítés is található, például rajzfilmfigurákat ábrázoló ólomüvegek és festmények. Az udvaron pedig ma is áll a bájos játszóház, melyet Disney a lányainak ajándékozott 1937-ben, a Hófehérke és a hét törpe sikere után.

Az elmúlt években vezetett túrákat tartottak a házban a rajongóknak, a tulajdonos azonban most úgy döntött, hogy ezentúl inkább bérbe adja azt. 

Az alábbi galériában megnézheted az épületet kívül-belül!

Walt Disney egykori otthona
Megnézem
Összes kép (10)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top