nlc.hu
Otthon

Csőtörés miatt vízhiány van Érd, Törökbálint és Diósd területén

Hatalmas a baj, karácsonyig is víz nélkül maradhat három magyar város

Komoly csőtörés miatt marad napokig víz nélkül Diósd, Érd és Törökbálint.

Három település is víz nélkül maradhat egy érdi csőtörés miatt, egészen karácsonyig. A lakosságot most takarékoskodásra kérik. Érd polgármestere szerint úgy lehet kivédeni a vízhiányt, ha mindenki a negyedére csökkenti átlagos vízhasználatát. Pár nappal ezelőtt egy 600 milliméter átmérőjű nyomócső tört el. Éppen az, ami Csepelről vezeti át az ivóvizet az érdi tárolómedencékbe – írta egy helyi önkormányzati képviselő, Földvári László.

Hatalmas a baj, karácsonyig is víz nélkül maradhat három magyar város

Ezekből a medencékből szivattyúzzák tovább Érd parkvárosi részeibe,

Törökbálint nagy részére és Diósd egy részére a vizet. Mivel a 600-as vezetéket csak speciális anyagokkal, idomokkal lehet javítani, azokat külföldről kellett megrendelni és csak pénteken (december 22-én) érkeznek meg. Utána lehet majd megjavítani a vezetéket – foglalta össze a teendőket a Blikk. Amíg az eltört csövet nem sikerül megjavítani, egy sokkal kisebb vezetéken keresztül fogják ellátni az érintett területeket vízzel, így kevesebb víz kerül a ciszternába.

Azóta ráadásul további csőtörések keletkeztek

 más vezetékeken, ami tovább rontja a medencék tölthetőségét. Így annyira csökkentek a medencék vízszintjei, hogy szerdán valószínűleg Érd, Törökbálint és Diósd egy részén vízhiány lesz. Hiába javítják meg pénteken a csöveket, a medencéknek el kell érniük egy töltöttségi szintet a megfelelő működéshez, ami előreláthatólag csak szombat-vasárnapra lesz meg. Ezért

többnapos vízhiányra kell felkészülni.

Érd polgármestere szerint, ha mindenki képes lenne a fogyasztását a negyedére csökkenteni, akkor megoldható a probléma. Ha nem fognak össze, súlyos vízhiány köszönthet be, ami akár karácsonyig is elhúzódhat. Blikk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top