Angliából egy törökországi luxushotelbe költözött, mert így olcsóbban jön ki a lakhatás

F.C. | 2024. Február 24.
A távmunka onnan is megy neki.

Amikor Josh Kerr rájött, hogy sokkal olcsóbb egy all-inclusive török ​​üdülőhelyen élni, mint lakás bérelni Manchesterben, feltette azt a költői kérdést: „Miért vagyok még mindig Anglia?” Gyorsan összepakolt és napfényes Antalyaba költözött.

A digitális marketingszakember élvezi a 21 fokos hőmérsékletet, és válogathat a szálloda 5 medencéje és strandja közül. Mivel távmunkában onnan is tud dolgozni, hatékonyan profitál a kiruccanásból. „Nem hiszem el, hogy ezt csinálom. Egyik nap még otthon ültem, és azon töprengtem, hogy olcsóbb lenne-e külföldön all-inclusive ellátásban lenni, mint itthon élni, és kiderült, hogy igen. És most tényleg itt vagyok!” – örömködött TikTok-videójában. “Szerencsére a munkám lehetővé teszi, hogy külföldről is dolgozhassak, innen pedig a Teams-megbeszélésekhez medencével a háttérben csatlakozhatok” – dicsekedett Josh.

“Nem kell takarítanom, főznöm. Nem is biztos, hogy valaha haza akarok menni” – ecsetelte a közösségi oldalon, ráadásul másoknak is ajánlja. „Ez egy zseniális ötlet! Aki megteheti, hogy bárhonnan dolgozzon, máris csomagoljon, adja ki a lakását vagy a házát, mindig lesz megtakarított pénz” – tanácsolta. Fűtés szempontjából is előnyösebbnek tűnik Törökországban élni, így nem kell magas számlákat fizetni.

Nem ő az első, aki spórolás végett szállodába költözött. Nemrég beszámoltunk egy 8 tagú, kínai családról, akik szerint olcsóbb és kényelmesebb ez a megoldás, mint bérelni vagy venni egy lakást. Miután az ott tartózkodásuk idejétől függően jutányos árat (átszámítva napi 140 dollár) kaptak egy luxuslakosztályért – amelyben két hálószoba és egy nappali van – a család most azt tervezi, hogy határozatlan ideig a szállodában marad. Mivel a lakosztály költsége tartalmazza a villany, a fűtés, a víz és a parkolás is árát is, azt állítják, hogy valójában pénzt takarítanak meg azzal, hogy szállodában laknak, mindemellett pedig sokkal kényelmesebb így az életük.

(via)

Exit mobile version