nlc.hu
Otthon

Görög Zitáék Airbnb-szállása

Görög Zita utólag tudta meg: be volt kamerázva az Airbnb-szállásuk

Lebukott a tulaj.

Csak a távozáskor derült ki, hogy Görög Zitáék londoni apartmanját bekamerázta a tulajdonos – írja a Naphire.hu. A modell 3 gyerekkel utazott Londonba, ahol a szállásadó készpénzben kért foglalót arra az esetre, ha kárt tennének az apartmanban. Ezt már akkor furcsállta. A java még csak utána jött – derült ki az ATV #Bochkor című műsorában.

Görög Zita,

Görög Zita Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című reality-ben – Fotó: Sajtóklub

Amikor eljött a távozás napja, Görög Zitáék hiába várták a lakásban a tulajdonost. “Kapucsengőn felszólt a tulaj, hogy akkor menjünk le a cuccokkal és odaadja a foglalót. Én csodálkoztam” – mesélte a modell, akiben felmerült ekkor, honnan tudhatja a tulaj, hogy nem történt semmi a lakásban, hiszen még nem is ellenőrizte. A gyanúja beigazolódott: kiderült, be volt kamerázva a lakás, a szállásadója gyakorlatilag saját magát buktatta le.

Görög Zita ekkor arra a döntésre jutott, hogy soha többé nem foglal szállást ezen a platformon.

Amúgy egyre több Airbnb-szállásról derül ki, hogy kamerázzák a vendégeket. A szállásmegosztó szolgáltatás igyekszik tenni az illegális videózás ellen, de nem mindig sikerül megfelelően kezelnie a helyzetet. Az Airbnb lehetővé teszi a szállásadóknak kamerák felszerelését, de kizárólag a közös helyiségekben, a háló-, és fürdőszobákban nem. A kamerák elhelyezkedéséről és látószögéről is tájékoztatni kell a lehetséges bérlőket, akik csupán beleegyezésük kifejezését követően bérelhetik ki a szállást. Ettől függetlenül több olyan eset előfordult már, amikor olyan helyen találtak kamerákat, ahol azoknak semmi keresnivalója. Az Airbnb igyekszik kiszűrni a lehetséges bűnelkövetőket. Ha pedig kiderül, hogy a szállásadó valóban engedély nélkül videózta vendégeit, rövid úton kitiltják az oldalról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top