8 színpompás növény, amit ősz elején is elültethetsz

nlc | 2024. Szeptember 07.
Bár a nyár elmúlt, a virágokról még hónapokon át nem kell lemondanunk, hiszen jó néhány olyan növény van, mely az őszi hónapokban is a kert éke lehet.

A nyár végével sem kell lemondanod a pazar virágözönről, hiszen számos olyan növény akad, melyeket még most is érdemes elültetni és egészen az első fagyokig színpompás díszei lesznek a balkonodnak vagy a kertednek. 

Krizantém

A krizantém az őszi hónapok talán legnépszerűbb virága, mely számos méretben és színben létezik. Balkonládába vagy a kertbe is ültetheted, a virágzásában novemberig is gyönyörködhetsz. (Fotó: Getty Images)

Törökszegfű

A törökszegfű palánták ültetéséhez sincs még késő. A növény 60 centi magasra is megnő, így elsősorban szabadföldbe való. (Fotó: Getty Images)

Őszirózsa

Az őszirózsa nyár végén, ősz elején borul virágba. Strapabíró és mutatós növény, mely a balkonon és szabadföldben is megél. (Fotó: Getty Images)

Vörösbegyvirág

A vörösbegyvirág egészen az első fagyokig virágzik. Bokros növekedésű, szabad földben és méretesebb balkonládákban is jól mutat. (Fotó: Getty Images)

Varjúháj

A varjúháj virágzása ősz elejére esik, így akár most is érdemes beszerezni néhány tövet ebből a növényből. A telet a szabad ég alatt is átvészeli, tavasszal pedig újra kihajt. (Fotó: Getty Images)

Celózia

A celózia vagy magyarparéj sem csak nyáron, de akár ősszel is kikerülhet az ágyásokba vagy a balkonládákba, melyeknek látványos dísze lesz bíborszínű piros vagy sárga virágaival. (Fotó: Getty Images)

Bojtocska

A bájos bojtocska fényigényes növény, mely ugyanakkor jól bírja a hűvösebb hőmérsékleteket is, így akár ősz elején is érdemes lehet elültetni. (Fotó: Getty Images)

Bársonyvirág

A bársonyvirág – vagy büdöske – nem csupán a tavaszi-nyári, de az őszi hónapokban is díszítheti a virágládákat vagy az ágyásokat. A gondozása könnyű és egészen október végéig ontja a virágokat. (Fotó: Getty Images)

Exit mobile version