Árvíz: lezárták a Margitszigetet

F.C. | 2024. Szeptember 17.
Mától nem lehet behajtani.

A Dunán levonuló árhullám miatt kedd reggel lezárták a Margitszigetet, ezért a 26-os autóbusz nem közlekedik, a 4-es és a 6-os villamos pedig nem áll meg a margitszigeti megállóban – közölte honlapján a BKK.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester a Duna vízszintjének gyors emelkedése miatt harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. Az árhullám miatti korlátozások a közösségi közlekedést is érintik.

Dolgoznak a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai az árvíz elleni védekezésen a Margitszigeten – Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Margitsziget mindkét bejáróját lezárták, így sem személyautók, sem a BKK járatai nem hajthatnak be. A sziget csak északról, az Árpád híd felől közelíthető meg és onnan is kizárólag gyalog.

A Margitszigeten amúgy már hétfő délelőtt megkezdődött a védekezés: homokzsákokat töltöttek és mobilgátat építettek. Karácsony Gergely főpolgármester az árvíz elleni védekezésről azt nyilatkozta hétfőn, hogy hosszú tetőzésre kell felkészülni, “nagyon kemény 10 nap következik”, kiemelten kell védekezni a Római-parton és a Margitszigeten.

Exit mobile version