nlc.hu
Otthon

Rendszeresen elönti a víz a házukat

Három év alatt harmadszor öntötte el a víz egy tatai család házát, a vízművet hibáztatják

Perre készül a család.
elöntött garázs,

Három év alatt harmadszor öntötte el a víz egy család házát Tatán. Vízvezeték tört el, legutóbb a múlt héten – számolt be az RTL Híradó. A család éppen külföldön nyaral, így a nagymamát értesítették a szomszédok. “Katasztrofális látvány, borzasztó egy helyzet volt” – nyilatkozta Győri Gáborné Márta, akit szinte sokkolt, hogy az egész épület alját elöntötte a víz. A garázsban majdnem másfél méter magasan állt akkor a víz.

Az RTL Híradónak a családfő, Szelőczei Szabolcs is megszólalt. Szerinte a vízmű felelőssége lenne a vezeték cseréje, de azt állítja, csak ígéreteket kapnak. “Beszéltünk a vízmű egyik vezetőjével. Ugyanazt a választ kaptuk: nincs rá pénz. A 2024-es évre pályáztak. Hogy megnyerik-e rá a pénzt, nem lehet tudni. De ha el is nyerik a pályázatot, akkor mikor, 2025-re lesz belőle valami, vagy még később?! És addig még hányszor fog minket elönteni a víz?!” – fakadt ki.

A család most perre készül.

Az Észak-Dunántúli Vízműnél azt mondták, hogy a hibát elhárították, és az ivóvíz-szolgáltatás zavartalanul működik. A cégnél azt is közölték, hogy a tervek már készen vannak, a biztosításuk pedig fedezi a kárt.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top