nlc.hu
Otthon
Mosogatógép okozott majdnem tragédiát: így menekült ki a család az égő házból

Sokan elkövetik a hibát, ami miatt kis híján kiégett ennek a családnak az otthona

A Kansasben élő család csak a szerencsének köszönheti, hogy ki tudtak menekülni égő otthonukból.
Gyakori hiba miatt égett ki a konyhájuk.

„Le vagyunk sújtva. Kérlek, imádkozzatok a családunkért”idézi a Daily Mail című brit bulvárlap Simone Anderson, azt a kétgyerekes kansasi édesanyát, aki – családjával egyetemben – csodával határos módon menekült ki égő otthonából még augusztus elején.

Az édesanya, akinek neve azután lett világszerte ismert, hogy figyelemfelkeltő videót töltött közösségi oldalaira, egy meglehetősen gyakori hibára igyekszik felhívni a figyelmet, ami – mint a példájuk is mutatja – adott esetben életveszélyes is lehet.

Kérlek, ne indítsatok el éjszakára semmilyen háztartási eszközt. Ha pedig már elindítottátok, semmiképp se hagyjátok hosszú időre felügyelet nélkül

– kéri videójában az édesanya, aki augusztus 7-én, elalvás előtt kapcsolta be a mosogatógépet a konyhában. Ahogy az később kiderült, az eszköz az éjszaka folyamán túlhevült és először zárlatot, majd nagyjából fél kettő magasságában tüzet okozott a család konyhájában.

@simonepatrice_ We are devastated. Please pray for my family. Check your smoke detectors. Don’t run appliances at night. It’s not worth the risk. If you could just watch this video all the way through it is so helpful to me and if you feel led to help in any way my venmo is in my bio🤍 #firesafety #smokedetector #housefire ♬ house song - searows

Andersék csodával határos módon felriadtak a füstre, és még időben ki tudtak menekülni az égő otthonukból. A videót közzétévő Simone nem tagadja, hogy megroppantotta családjukat a tűz: azon túl, hogy a takarítás, renoválás idejére ki kellett költözniük az otthonukból, a holmijuk egy jelentős része is használhatatlanná vált. A nő pontosan emiatt létrehozott egy GoFundMe-oldalt, hogy a jószívű ismerősök és ismeretlenek segítségével újraindíthassák az életüket.

Simone figyelemfelkeltő videóját a közzététel óta 1,7 milliószor nézték meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top