Tényleg tiszta lesz a ruha fél óra alatt? – A mosógép gyors programjának előnyei és hátrányai

S. Z. | 2024. Október 04.
Sokan szeretik a mosógép gyors programját, ami gyakran tényleg életmentő, de nem ajánlott minden szennyes ruhára ezt használni.

A modern mosógépek egyik nagyon népszerű és sokak által keresett funkciója a gyors program, amellyel a normál ciklushoz képest sokkal rövidebb idő alatt, 30 vagy akár 15 perc ki tudod mosni a ruhákat. Ez a beállítás gyors, kényelmes és kevesebb energiát fogyaszt, akkor miért ne használnánk? Sajnos a gyors program sem képes csodákra, és nem olyan mosási ciklus, amelyre minden helyzetben támaszkodhatsz. Lássuk a mosógép gyors programjának előnyeit és hátrányait!

Mi a gyors mosási program?

A mosógép típusától függően egy olyan rövid program, amely általában 15 perc és egy óra közötti idő alatt kimossa a ruhákat. Kevesebb vizet és energiát használ, mint a normál mosási ciklus, és rövidebb ideig is centrifugál. Általában nem használ 40 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletű vizet, de a legtöbb gépen változtatható a hőfok.

Fotó: Getty Images

Ha a ruha címkéjén olyan szimbólumokat látsz, amelyek alapján alkalmas a normál mosásra, akkor többnyire a gyors programmal sem lesz gond. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogyan szabad mosni a ruhát, inkább maradj a kímélő üzemmódnál vagy a kézi mosásnál.

A gyors mosási program előnyei

A gyors mosási program hátrányai

Összességében a gyors mosási program kényelmes megoldást jelent, ha sürget minket az idő, vagy nincs szükségünk teljes mosási ciklusra, de nem érdemes kizárólag ezt használni, mert szennyezettebb ruháknál a normál programra lesz szükség. 

(Tom’s Guide)

Exit mobile version