Otthon
Szponzorált tartalom

Így rendszerezd a pénzügyeket, hogy több maradjon a családi kasszában!

Nem tudod hova lett a pénz, és hó végén már úgy kell sakkoznod, hogy mindenre jusson? Tedd átláthatóvá a családi kasszát!

A legtöbb családban ránk, nőkre hárul a pénzügyek kezelése, ami sokszor nem kis feladat. Így menedzselheted hatékonyabban a kiadásokat!

Kövesd pénzügyeidet

Eleinte macerásnak tűnhet, de hidd el, az egyik legjobb megoldás a pénzügyek kézben tartására a kontroll. Írhatod egy kis noteszbe is, de ha szereted a modernebb megoldásokat, számos applikáció létezik már ahová betáplálhatod a kiadásaidat. Utóbbi azért is jó, mert összegzést is kapsz arról, hogy mire mennyit költöttél egy napon, egy hét alatt, és az egész hónapban.

Kezeld egy helyen a rezsiszámlákat

Ahhoz, hogy a család pénzügyeit nyomon tudjuk követni, az átláthatóság rendkívül fontos. Sokat segíthet, ha a közüzemi számláidat egy helyen, online kezeled, és nem kell az asztal fölött görnyedve a papírhalmazok és a csekkek között eligazodnod. Nem kell azt sem észben tartanod, hogy mit fizettél be, megjött-e a számla, vagy éppen nem kaptad meg. A Díjnet ingyenes elektronikus rendszerében láthatod a rezsikiadásaidat, valamint azt, hogy mennyi az aktuális havi befizetendő összeg, így a noteszedbe is egy mozdulattal beírhatod.

Figyeld az akciókat

Tarts nagyobb bevásárlásokat, és azokból az akciós termékekből, amik eleve fogyóeszköznek számítanak a háztartásban, vegyél többet. Ha leárazáskor nem egy, hanem két-három flakon öblítőt, mosóport, étolajat, több zacskó tésztát, vagy cukrot teszek a kosaradba, egy nagy bevásárlás alkalmával 2-3 ezer forintot is megspórolhatsz.

Spórolj a felesleges kiadásokon

Ha egyben látod, hogy melyik hónapban mennyit fizetettek, azt is látod, hogy hol lehetne spórolni. Ha egy helyen, online látod a rezsikiadásokat, azt is észreveheted, hol lehetne kicsit jobban odafigyelni, és egy hónapban akár egy kisebb bevásárlás összegét is megtakaríthatjátok. A Díjnet elektronikus rendszerében nemcsak a számlák végösszegét látod, hanem a korábbi fogyasztásokat is, így könnyen összehasonlíthatod őket.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top