Otthon
Szponzorált tartalom

Környezettudatos lakberendezés: ha így rendezd be az otthonodat, a környezetedet is óvhatod

Neked sem mindegy, hogy mit hagyunk örökül gyerekeink, unokáink számára? Így rendezheted be az otthonodat a környezettudatosságot szem előtt tartva.

Már egy ember is rengeteget tehet a környezetéért. Azzal, ha fenntartható gazdálkodásból származó ételeket teszünk az asztalunkra, ha kevesebbet használjuk az autónkat és szelektíven gyűjtjük a szemetet, máris közelebb kerültünk egy élhetőbb világhoz. De a felelősségteljes, a környezetet óvó életmód itt még távolról sem ért véget: a lakásodat is berendezheted környezettudatosan.

Újrahasznosított műanyag

A műanyagpalackokat, dobozokat többféle módon fel tudod használni, akár tárolóként, vagy átfestve vázaként. De ha a DIY nem a te tereped, akkor válassz olyan lakberendezési és háztartási tárgyakat, amik újrahasznosított műanyagból készültek! A sor meglepően hosszú: asztalt, széket, padlólapot, vödröt, lapátot és fogast is készítenek újrahasznosított műanyagból. Sőt, ma már újrahasznosított műanyagból készülhetnek vasalók, porszívók, tévék, hangfalak, kávéfőzők és akár strandtáska is. Vagyis nincs más dolgod, mint tájékozódni az újrahasznosított műanyagot használó gyártók, boltok listájáról! Te is sokat tehetsz a környezetedért, ha részévé válsz az újrahasznosítás körforgásának.

Újrahasznosított vagy időtálló, fából készült bútorok

Az erdők rohamos fogyatkozása sajnos nem új keletű. Már évtizedekkel ezelőtt is olvashattunk olyan szalagcímeket az újságokban, amik arra hívták fel a figyelmet, hogy ha továbbra sem figyelünk a Földünkre, annak súlyos következményei lehetnek. Mivel egy átlag ember nem feltétlen szembesül a már zajló klímaváltozással – vagy legalábbis nem köti össze a szélsőséges időjárási változásokat a környezetszennyezéssel -, sokan még mindig nem érzik szükségét annak, hogy bármin is változtassanak. Légy te az egyik elöljáró példa, és ha új asztalra, székre, szekrényre van szükséged, válassz újrahasznosított fából készült bútorokat, vagy olyanokat, amik időt állók, és nem kell leselejtezned őket 1-2 év után.

Napelemes lámpák, LED-izzók

Ha szereted a hangulatfényeket, akkor a napelemes lámpákat neked találták ki! Nemcsak a kertben mutatnak jól, a lakásban is használhatod őket. A szolár lámpákat elég kitenned a napra néhány órára, és este, amikor a nap már feltöltötte, vidd be a lakásba, és használd hangulatfényként őket. Nemcsak szépek, de ingyen jutsz fényforráshoz is, miközben nem használsz felesleges energiát. A szolár lámpák mellett jó, ha a lakásban lecseréled az összes izzót energiatakarékos LED izzóra, ugyanis akár 85 százalékkal kevesebb áramot fogyaszthatnak, miközben 20-szor tovább tartanak a hagyományos változatoknál.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top