Otthon

Ennyivel több a baci egy kutyás lakásban

A cicás háztartásokban viszont nem több a baktérium, mint ott, ahol nincsen háziállat.

Ha kutyatartásról van szó, akkor egészen szélsőséges álláspontokkal találkozhatunk: vannak, akik szerint kutya nem való lakásba, míg mások az ágyba is beengedik a kedvencüket. Most egy kutatás során a baktériumoktól és fertőzésektől aggódók kedvéért megvizsgálták, mennyivel szennyezettebb egy kutyás háztartás – írja a Huffington Post.

Ennyivel több a baci egy kutyás lakásban

A cicával nem járnak baktériumok

Nem nagy meglepetés, hogy a kutyás lakásokban többféle baktériumot találtak, elsősorban a párnahuzatokon és a tévéképernyőkön fedeztek fel 42 és 52 százalékkal többet. Érdekes viszont, hogy a cicás háztartások semmiben sem különböztek az állatmentes háztartásoktól.

Emiatt mégsem kell megrettenniük a gazdáknak, és a vidéken élő nagyihoz leköltöztetni szegény Morzsit, hiszen több kutatás bebizonyította, hogy a szervezetnek jót tesz, ha találkozik baktériumokkal. Így hozzá tudunk edződni a védekezéshez. Még azt is megállapították, hogy ha egy terhes nő kutyával él együtt, akkor a gyereke kisebb valószínűséggel lesz allergiás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top