Otthon
Szponzorált tartalom

Nagyvárosi nyüzsgésre vágysz, de a természet közelsége is fontos? Ezekben a városrészekben a legjobb élni Budapesten!

Szereted a pezsgő városi életet, a hangulatos kávézókat, bárokat, de igényed van arra is, hogy a természetben is kikapcsolj? Ezek Budapest legszebb zöld övezetei, ahol a városi pezsgés mellett a madárcsicsergés is megfér.

A nagyvárosi létnek ugyanúgy vannak előnyei, mint a vidékinek, és megértjük, ha nem szeretnél választani. Jó, ha tudod, Budapesten is vannak olyan övezetek, ahol a hamisítatlan városi nyüzsgés mellett jó levegőt szívhatsz.

11. kerület, Kopaszi-gát

A budai kerületben sokáig a régi építésű, polgári házak voltak többségben, az utóbbi években azonban komplett városrészek épültek fel, és újultak meg. Ez a kerület a budai lét eleganciájával ötvözi a pesti lét nyüzsgését: ha ahhoz van kedved, beülhetsz egy hangulatos kávézóba, étterembe, a kalóriákat ledolgozhatod a legújabb fitnesztermekben, ha pedig zöldövezetre vágysz, irány a Kopaszi-gát! A dél-budai városnegyedben néhány perc alatt a nagyvárosi létből a természet lágy ölén találhatod magad, így csak rajtad múlik, mihez van kedved. A mozgalmas mindennapokból a Kopaszi-gát burjánzó zöld parkjában kapcsolódhatsz ki, ahol igazi nyugalom vár, és a legkülönbözőbb gasztronómiai igényeket is kielégítő, színvonalas éttermekben, bisztrókban lazíthatsz.

Budapest

13. kerület Újlipót

Újlipót Budapest egyik legfelkapottabb városrésze lett, amit a Pozsonyi utcán sétálva, biztos, hogy megértesz. A város szívében, mégis zöldövezetben, igazi madárcsicsergős környezetben kortyolhatod a kávédat, és kanalazhatod a legújabb gasztrotrendeknek megfelelő ételeket. Az újlipóti városrészben egymást érik a hangulatos kávézók, éttermek, és a kerület ezen részébe lépve úgy érezheted magad, mintha egy másik világba csöppentél volna. A Margit híd túloldalán a Margitsziget vár, gyönyörű parkkal, sportolási lehetőségekkel vagy egyszerűen egy nagy sétára.

14. kerület, Zugló

A pesti oldalon, Zuglóban igazi kertvárosi feeling vár. A varázslatos Városliget, a mesés Vajdahunyad vár körül sétálva olyan, mintha visszarepülnél az időben, miközben egy kőhajításnyira van a belváros. Zuglóban nem kell zöld terület után kutatnod, hiszen csak kilépsz az utcára, és máris úgy érezheted magad, mintha egy csendes és békés kisvárosban lennél. A belvárost mégis könnyen és gyorsan eléred, vagyis úgy élhetsz családias környezetben, hogy nem kell órákat utaznod, ha egy kis nyüzsgésre vágysz. De még csak el sem kell hagynod a kerület határát, hiszen a helyi plázák, kávézók, sportcentrumok, a rengeteg koncerttel váró sportaréna és mozik kínálnak kikapcsolódást.

Forrás: Pexels

1.-2. kerület

A decens budai kerület bája tagadhatatlan: a Gellért-hegy lankás parkjai és a Tabán, ahol szinte látod, ahogy elődeink a barokk városrészben korzóztak, mesebeli. A történelemmel átitatott fürdők, mint amilyen a Gellért-fürdő és a Rudas, az exkluzív, mégis haladó szellemű kávézók hamisítatlan budai környezetet ígérnek. Olyan ikonikus helyekről, mint amilyen a Citadella, a Gül Baba türbéje, és természetesen, a budai Várnegyed, lenyűgöző kilátás nyílik Budapestre.

9. kerület

Főleg nyáron, de a hűvösebb, napsütéses napokon is élvezhető a 9. kerület Duna-parti sétánya. A városi pezsgést és a szórakozási lehetőségeket a Ráday utca ígéri, számos kulturális program vár a MÜPA-ban és a gyönyörű Nemzeti Színházban, ha pedig zöldre vágysz, a Bálna teraszáról csoda szép kilátás nyílik a Dunára. Sportolni is tudsz a kültéri edzőtermekben vagy futni végig a Duna partján, miközben kiszellőzteted a fejed a napi történésektől.

A BudaPart a 11. kerület egyik legkülönlegesebb zöldövezetében, a Lágymányosi-öböl közvetlen szomszédságában várja a lakókat, látogatókat és a leendő dolgozókat. A főváros legújabb városnegyede attól is különleges, hogy szinte minden szolgáltatás elérhető lesz a beruházás végére: többek között szupermarket, fitnesz terem, sportpálya, kávézó és napozóstrand is várja majd a budapartiakat. Ismerd meg az akár azonnal költözhető lakásainkat személyesen Open Doors eseményünkön, és legyél te is #BudaParti!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top