Otthon

Neked mit jelent hazamenni? Nekünk az otthon a biztos pont, ahol jó lenni! (x)

Mindenhol jó, de legjobb otthon – tartja a mondás. És ki ne vágyna gyönyörű otthonra, olyanra, ahova jó megérkezni.


A lakberendezési magazinok képein és a lakáskultúrával foglalkozó műsorokban is szebbnél-szebb lakásokat mutatnak be. Sőt, az Instagram és a pinterest világában már nem csak a lakberendezők által gondosan megtervezett otthonokba nyerhetünk bepillantást, de a téma iránt fogékony „hétköznapi” emberek hajlékait is megcsodálhatjuk. Ezeket a képeket nézegetve biztosan te is sokszor elképzelted már magad álmaid otthonában, gondolatban kortyolgattad a kávédat a tökéletesen gondozott és térkővel borított teraszon, vagy a kandallós nappaliban.

A tökéletes otthon megteremtéséhez bizony legtöbbünk életében hosszú út vezet. Valljuk be, az ember fiatalon örül egy albérletnek is, ahol egy 8-10 nm-es szobányi birodalomban éli egyetemi napjait. Ekkor még talán csak körvonalazódik, milyen otthonra is vágyunk igazán. Később aztán – albérletről-albérletre járva – egyre jobban tisztul a kép, hogy mi az, ami számunkra fontos egy lakás esetében. Akarunk-e, tudunk-e kompromisszumokat kötni. Hol helyezkedik el az ingatlan, van-e erkély, lift, milyenek a szomszédok, milyen a közlekedés és még sorolhatnánk.

Persze akkor sem dőlhetünk hátra, miután megszereztük életünk első saját ingatlanát, hiszen otthonunk olyan, mint amilyenek mi magunk is vagyunk. Ahhoz, hogy a lakásunkból otthon legyen, a saját képünkre kell formálni azt, fészekrakó ösztönünk is ezt diktálja. Éppen ezért változó családi helyzetünkhöz igazodva, bizony könnyen előfordulhat, hogy bele kell vágnunk egy lakáscserébe, felújításba vagy építkezésbe azért, hogy életkörülményeinket hozzáigazítsuk a család bővüléséhez. Felújítani, építkezni nehéz, nem csak az anyagi terhek, hanem a sorozatos döntések miatt is, hiszen mindig lesznek váratlan kiadások, vagy újabb vágyak, amikről nem szeretnénk lemondani. De megéri a befektetett energiát, ha végül szeretteink körében élvezhetjük otthonunk komfortját.


Neked mit jelent hazamenni? Otthon lenni? Nekünk az otthon a biztos pont… Ahol a legjobb lenni!

Ha otthonosabb környezetre vágysz, nagyobb kényelemmel, akkor képzeld el álmaid lakását és vágj bele most az otthontervezésbe a Fundamentával. Az Otthontervező Lakásszámlával most akár 2,9%-os (THM: 4,99%)1 hitelkamattal is kaphatsz lakáskölcsönt.

1A tájékoztatás nem teljes körű, a termék részletes feltételeit a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentuma, valamint a Fundamenta-Lakászkassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza. A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,99%, amely az K20 számú módozatra (4 év 10 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.960.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.001.502 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 2,9%, 60 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 18.306 forint, a törlesztőrészletek száma 59, a törlesztőrészletek összege 1.076.238 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 1.123.338 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top