Otthon

Kis házikó talpig hófehérben

Egy lakberendezőnek minden lakás maga a boldogság, amit megtervezhet és berendezhet. De még nagyobb az öröm, ha az otthonteremtés egy váratlan csavarral személyes üggyé válik, amivel az egyéni ízlés és az igények teljesítése új értelmet nyer.

Dóráék csupán befektetésként vásárolták meg a düledező, vályogfalas viskót Dabason, azt remélve, hogy egy gyors felújítás után könnyen eladhatják. Fürdőszoba nélkül, ócska linóleumpadlóval, beomló mennyezettel nem volt bizalomgerjesztő a látvány, mégis, amikor Kovács Dóra lakberendező körbejárta a házat, azonnal meglátta benne a lehetőséget. Lebeszélte kedvesét az eladásról és a saját otthonukat keltették életre benne. Ahhoz persze, hogy a mézeskalács-házikó újjászülethessen, szinte minden porcikája felújítást kívánt – az alaptól kezdve a nyílászárókon és a vezetékeken át egészen a tetőszerkezetig –, ám a főfalakhoz nem nyúltak, így ezek ma is egy letűnt világ báját hordozzák. Mindemellett egy kis bővítésre is sor került, amely nyomán a napfényben fürdő veranda nemcsak hangulatos étkezővé alakult, de az előszoba funkcióját is betölti.

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Kis házikó talpig hófehérben

A teljes cikk az OTTHON magazin júliusi lapszámában olvasható.

További érdekességek az aktuális számból:

Kultúrák találkozása Marseille-ben

Adaptált luxus Budapesten

Provence-i kert Van Gogh ecsetéről

Varázslat aromás zöldekkel

Washington, a független város

Tündöklő terek a belváros szívében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top