Otthon

5 trükk, amitől a lakásod igazi otthonná válik

Ha körülnézve az otthonodban azt látod, hogy nem egészen úgy néz ki, ahogy te azt szeretnéd, és valahogy túlzsúfolt, rendetlen, lelombozó, akkor itt az ideje változtatni. Valószínűleg nálad is csak annyi a probléma, hogy túl sok minden tárolsz, túl sok mindenhez ragaszkodsz. Engedj el öt dolgot az otthonodból, hogy még komfortosabb legyen.

Tárgyak, amik egykor a kedvenceid voltak

Talán amikor fiatalabb voltál, volt egy korszakod, hogy odavoltál a kínai hangulatú cuccokért, vagy a rénszarvasokért, vagy akármi másért. Hajlamosak vagyunk ilyen korszakainkban felhalmozni sok ilyen hangulatú holmit, amiknek azonban egy idő után lejár a szavatossági idejük, hiszen továbblépünk, már nem vagyunk annyira kínaiak vagy rénszarvasosak. Az ízlésünk változik, és ezt a lakásunkkal is követnünk kell: bármennyire jó emlékek fűződnek a régi tárgyakhoz, már nincs szükséged rájuk, ideje kiszelektálni őket.

Bútorok, dekorációk, amikkel csak a lyukakat töltöd ki

A legtöbbünknek jóval több bútorunk van, mint amennyire igazából szükségünk lenne. Nem tudom, miért, de azt érezzük, hogy az üres helyeket ki kell töltenünk bútorokkal és dekorációval. Például, ha van egy üres falad, akkor rögtön kényszert érzel, hogy oda valamilyen bútort tegyél, amit végül sosem használsz majd. De pont odaillik abba az üres sarokba, hát megtartod. Vedd fontolóra, hogy elengeded ezeket a bútorokat, dekorációkat. Talán nem kell annyira telepakolni a lakást ahhoz, hogy kényelmesen élj benne.

5 trükk, amitől a lakásod igazi otthonná válik

Nagy bútorok, amiknek nem találod a helyét

Olcsó volt, kiárusítás volt, szép is az a szekrény, de valahogy nem illik oda, ahová elfér, ahol pedig szívesen látnád, ott kicsi neki a hely. Így ahelyett, hogy gyönyörködni tudnál benne, inkább csak bosszant, akárhányszor ránézel. Vannak olyan bútorok, amik egyszerűen nem valók bármelyik lakásba, mert nagyobb tér kell nekik, hogy jól mutassanak. Ha ilyen darab van a te lakásodban is, akkor be kell ismerni és kiköltöztetni.

Tárgyak, amiket szeretsz, de nem illenek az életedbe

Lehet, hogy van egy gyönyörű foteled, ám rendkívül kényelmetlen rajta ülni, vagy egy csodálatos étkészleted, amit sosem tudsz használni, mert nem kerülsz olyan helyzetbe, amikor elővehetnéd. Esetleg egy szőnyeg, amit tényleg szeretsz, de jobb, ha nem lép rá senki, olyan nehéz kitakarítani. Érdemes elgondolkodni, hogy a tárgyak, amiket birtokolsz, milyen érzéssel töltenek el, mert ez épp olyan fontos, mint az, hogy hogy néznek ki. Az otthonod az a hely kell hogy legyen, ami kényelmes számodra, és azok a dolgok, amiket nem tudsz használni, akadályoznak ebben.

DIY projektek, amiket sosem fejezel be

Ha olyan vagy, mint én, akkor számtalan félbehagyott kézműves, DIY projekt fut egyszerre nálad is, akár már évek óta. Mélyen, belül én is tudom, hogy sosem fogom lefesteni az erkélyen a székeket, de a hozzávalókat már három éve jól megvásároltam, és tárolom lelkesen. Ez azt jelenti, hogy valahányszor meglátom az ecseteket és festékeket, bűntudat ébred bennem, hogy még mindig hozzájuk sem nyúltam. Itt az ideje, hogy ezeket a projekteket is lezárjuk, felszámoljuk, kitakarítsuk az életünkből, és továbblépjünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top