Otthon
Szponzorált tartalom

Mitől érezzük igazán otthon magunkat? Így válik a lakásból otthon

Te mitől érzed azt, hogy jó hazamenni? A környezet számít, ahol a lakásod van, vagy az otthonod enteriőrje, esetleg az összetartó lakóközösség a legfontosabb? Ezek a tényezők segítenek, hogy megteremthesd az otthon érzését!

Ahányan vagyunk, annyiféle elképzelésünk lehet arról, milyen az ideális otthon. Azaz nem csupán egy lakás, tele bútorokkal, hanem egy meleg otthon, ahová jó hazatérni a nap végén. A különbözőségek ellenére azonban van néhány szempont, amiben a legtöbben egyetértünk, amik nélkül nem létezik igazi otthon.

Jó lakóközösség

Az utóbbi évtizedekben nemcsak a rokonok, hanem a szomszédok is eltávolodtak egymástól. Amíg régen egy-egy társasház lakói igazi lakóközösséget alkottak, ma sokszor szó szerint egymás nevét sem tudjuk, hiába élünk évek óta ugyanott. Pedig fontos, hogy ismerjük egymást a szomszédokkal, hiszen rengeteg mindenben segíthetünk a másiknak, megkönnyítve ezzel a saját és mások életét is, hiszen teljesen más érzést ad az, ha tudod, kikkel élsz egy házban. A lakóközösséghez tartozás ad egyfajta közösségi élményt is: szervezhettek közös programokat, főzéseket, átmehettek szomszédolni egymáshoz, és a gyerekek is összebarátkozhatnak.

A nagyváros és a természet egyensúlya

Még akkor is, ha igazi városlakó vagy, biztos, hogy te is igényled időnként, hogy a természetben, a zöldben sétálj, ejtőzz egyet. A neon feliratok állandó villogását, a rengeteg vizuális ingert, a nagyvárosok alapzaját ugyan látszólag megszokjuk egy idő után, de valójában észrevétlenül lemerítik az energiatartalékainkat. Pont emiatt olyan fontos, hogy a lakókörnyezetünkben legyen lehetőségünk arra, hogy a szabad levegőn, zöld övezetben is kikapcsolódhassunk: nyáron és tavasszal egy piknik a közeli parkban, ősszel és télen egy kiadós séta vagy a szabadtéri sportok által feltöltődhetünk testileg és lelkileg is.

Rekreációs szolgáltatások

Ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat a lakásunkban, nem mindegy, hogy milyen környezetben élünk. A belváros egyes részei túlzsúfoltak, amíg a külső kerületek nyugalmat adnak, de mást nagyon nem. Pedig lényeges lenne, hogy a közelben legyen lehetőség bevásárlásra, sportolásra, szórakozásra, de a környéken nyugodtan tudjunk sétálni is, és ha úgy tartja kedvünk könyvet olvasni egy biztonságos, szép parkban.

Kiépített infrastruktúra, közlekedés

Ha nagyvárosban élsz, egészen másként látod a távolságokat: néha egészen kicsinek tűnnek, máskor pedig néhány métert is órákba telik megtenni kocsival. Vagyis jó, ha olyan helyen lakunk, ahol jól kiépített a tömegközlekedés, hiszen sokszor sokkal célravezetőbb kötött pályás villamossal utazni, mint a dugóban kocsival araszolni. Persze, az a legjobb, ha mindkettőre megvan a lehetőséged az otthonod adottságaiból kifolyólag.

 

A BudaPart lakásai már a beköltözés pillanatában valódi otthont teremtenek, ahol a lakók akár rendezvényeken, akár a közös parkokban is találkozhatnak egymással. A városnegyed egyedülálló környezetben, a Kopaszi-gát mellett épül, ahol a természet nyugalma a nagyvárosi nyüzsgéssel találkozik, az ajtón kilépve pedig mindössze pár méter távolságban a Duna partján találhatod magad, piknikezhetsz a szabadban, vagy beülhetsz barátaiddal egy közeli étterembe. Ismerd meg az akár azonnal költözhető lakásainkat személyesen Open Doors eseményünkön, és legyél te is #BudaParti!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top