nlc.hu
Otthon

Erre is jó a papírtörlő

10 dolog, amire eddig talán nem használtad a papírtörlőt

A papírtörlő jó eséllyel a te konyhádban is ott van, azonban a törölgetésnél több dologra is használhatod...
Konyhai papírtörlő
  1. Ha elfogyott otthon a kávéfilter, hajtogass formára egy darab papírtörlőt és tedd helyette azt a kávéfőzőbe! 
  2. A hűtőben tárolt zöldségek, gyümölcsök tovább frissek maradnak, ha a tárolófiókot kibéleled papírtörlővel és arra pakolod őket. A papír ugyanis felszívja a felesleges nedvességet, mely egyébként hamar elindíthatná a rothadást.
  3. Ha péksüteményt fagyasztanál le, a hűtőzacskóba tegyél mellé egy darab papírtörlőt is, így sokkal ropogósabb marad, kiolvasztás után frissebbnek fog tűnni.
  4. A megkeményedett barnacukrot takard le egy darab nedves papírtörlővel, majd hagyd úgy éjszakára. Reggel vedd le róla a törlőt, egy kanál segítségével pedig ekkor már könnyedén össze tudod majd törni a cukrot.
  5. A tekerős konzervnyitó kerekeit nehéz teljesen kitisztítani, azonban a papírtörlő ekkor is bevethető. Hajtogass össze egy darab papírtörlőt, majd zárd a konzervnyitó kerekei közé és forgasd el a kart!
  6. A viaszos foltokat, például lecsöppent gyertyát, szétkent zsírkrétát papírtörlő segítségével távolíthatod el a legkönnyebben a texíliákból. Tegyél a foltra egy papírtörlőt, majd vasalóval menj át rajta néhányszor. A hő felolvasztja a foltot, a papírtörlő pedig magába szívja.
  7. Abban az esetben, ha kifogyott a nedves baba törlőkendő, azt is helyettesítheted papírtörlővel. Tépkedj le néhány lapot a papírból, hajtogasd össze és tedd egy műanyag dobozba! Ezek után keverj össze egy csésze vizet 1/8 csésze babafürdetővel és ugyanennyi baba testápolóval, majd ezzel a folyadékkal nedvesítsd át a papírtörlőket!
  8. Ha szeretnél minél gyorsabban lehűteni egy üveg italt, tekerd a palackot nedves papírtörlőbe és úgy tedd be a fagyasztóba!
  9. Ha a vágódeszka csúszkál a konyhapulton, miközben a használod, tegyél alá egy nedves papírtörlőt és máris a helyén marad.
  10. A papírtörlőt bátran bedobhatod a komposztba, ugyanis könnyen lebomlik és még a hasznos baktériumok szaporodását is serkenti.

(Nyitókép: Getty Images)

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top