Otthon
Szponzorált tartalom

Imádod a letisztult, harmonikus és időtlen skandináv stílust? Így csempészd be az otthonodba!

Tágas, napfényben fürdő terek, természetes anyagok, harmónia és minden mesterkéltséget mellőző szépség – ez a skandináv stílus, amit te is könnyen kialakíthatsz a lakásodban. Mutatjuk, mikre érdemes figyelned!

A skandinávok valami olyat tudnak, ami ugyanúgy lenyűgözi a trendkövetőket, mint a rusztikus, hagyományos stílus elkötelezettjeit vagy a természetesség híveit. Varázsold a lakásodat barátságos, napfényes és nyugalmat árasztó otthonná vagy az irodádat stílusos munkatérré!

Letisztultság és minőség

A skandináv stílus nem létezik tágas, napfényes terek, egyszerű formák, sima felületek és praktikum nélkül. Ha a lakásodba nem jut elegendő mennyiségű természetes fény, akkor kövesd a skandinávok példáját: fordíts gondot a megvilágításra, használj mennyezeti spotlámpákat és nagyobb méretű állólámpákat. A díszítés nem jellemző, maximum növényi vagy saját népi motívum formájában, és a sok kis porfogó dísz, limlom helyett a nagyobb, elegáns kiegészítőket részesítsd előnyben – persze abból se túl sokat. Szerezz be egy-egy nagyobb tükröt, fonott kosarakat, fából készült ládákat tárolónak és rongyszőnyegeket. Fontos, hogy minden, vagyis a bútorok, a dísztárgyak, a textilek, valamint a kiegészítők, sőt a fűtőtestek is mellőzzenek minden felesleges manírt, hiszen a minőségi megmunkálástól lesznek szépek és időtállók.

Természetes anyagok és színek

Mivel az egész stílust a természetes anyagok határozzák meg, rengeteg a fabútor, a lakástextíliákat pedig a pamut, a vászon és a gyapjú uralja, ezek az alappillérei a környezettel való harmóniának. Használj világos színeket a falakon és a padlón is, ami visszaveri a fényt, így optikailag tovább tágíthatod a teret, viszont választhatsz néhány sötétebb tónusú bútort. A fehér, a bézs, a szürke, az ezüst, a pasztellszínek mellett a barna, a kék, a vörös, valamint a sárgás árnyalatokkal tökéletes harmóniát teremthetsz. A kiegészítőknél, a lámpák vázánál az ezüst és az alumínium domináljon, az aranyat inkább hanyagold!

Egyszerű formák és praktikum

A skandináv stílusra jellemző az ötletesség, ami a praktikumot szolgálja, így egyszerre modern, laza és üde. Mivel a skandinávok a természetből nyerik az inspirációt, ezért a stílusra jellemző a természetben is megfigyelhető egyszerű formavilág, amitől igazán kortalan. Összpontosíts a játékos és a hajlított formákra, amik ellensúlyozzák a szögletes bútorokat, így karakteressé teheted az otthonodat. Csakúgy, mint a skandinávok, a minőség mellett a funkcionalitásra is figyelj: vagyis a kényelemre, a könnyű tisztíthatóságra és a praktikus kialakításra! Ne feledkezz meg a fűtőtestekről sem, hiszen egy ormótlan konvektor vagy egy régi radiátor elronthatja az egész lakás összképét. Ma már beszerezhetsz a skandináv stílushoz illő minőségi fűtőtesteket: a NordArt fűtőtestjei letisztult formavilágukkal és a skandináv stílusra jellemző színekkel tökéletesen illenek a lakásodba, irodádba.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top