Otthon

Két gyönyörű virág, amivel befuttathatod a teraszt

Nem kell kert, elég egy kicsi terasz is ahhoz, hogy virágba borítsd az otthonod. Válassz a legszebb futónövények közül, hogy egészen őszig öröm legyen kinézni az ablakon.

Nevelgetheted magról, de ha azonnali eredményt szeretnél, akkor fejlett, erős töveket is vásárolhatsz a futónövényekből, amik igazi édenkertté teszik teraszodat. Két gyönyörű, illatos fajtát mutatunk, amik egészen őszig várogoznak. 

 Örökzöld japán lonc

Gyönyörű sárga és fehér virágokat hoz, mézédes illattal. Nem csoda, hogy a május királynőjeként is emlegetik. Leveleit csak a leghidegebb teleken hullatja le, így virágzás után is a terasz éke marad. Gondozni sem bonyolult, igénytelen növény. Legjobban a félárnyékos helyeket szereti, de a napos helyen is jól érzi magát. Vízigénye közepes, ha már erős gyököre van, akkor inkább kevesebbszer locsold. Kora tavasszal érdemes a metszést megejteni. Vigyázat, virágzás után mérgező bogyókat hoz!

Két gyönyörű virág, amivel befuttathatod a teraszt

Kúszó hortenzia

A kúszó hortenzia kiválóan alkalmas falak, apácarácsok, kerítések befuttatására. Érdemes már fejlett példányt vásárolni, ugyanis az újonnan ültetett növények csak pár év elteltével virágoznak. Hatalmas, tányérnagyságú illatos virágait júniusban kezdi ontani. Szereti a napos vagy félárnyékos helyeket, és a sok vizet. Ügyelni kell arra, hogy ne száradjon ki. 

Két gyönyörű virág, amivel befuttathatod a teraszt

Olvasd el további cikkeinket is:

 Kicsi teraszból kényelmes pihenőhely:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top