Otthoni kényeztetés
Szponzorált tartalom

A ruby rózsaszín varázsa – 10 ruha és kiegészítő a nyár színében

Otthonunk nem csak a pihenés és lustálkodás, de a munka, a gyereknevelés helyszíne is. Tennivalóink változatossága megköveteli a kényelmes, praktikus darabokat, de miért ne lehetnének egyúttal nőiesek is?

Divatösszeállításunk középpontjába ezúttal olyan ruhákat tettünk, melyek amellett, hogy már ránézésre is szuper kényelmesek lehetnek, még jól is néznek ki. Csinos minta, vagány felirat, csajos részletek díszítik őket, csupa olyan dolog, amitől joggal érezhetjük, ezekben bárkinek ajtót nyitnánk. A színekre is figyeltünk, egy igazán csajos árnyalat, a ruby rózsaszín ihletett minket. Ezekben a szettekben bizony szívesen a kanapéra kuckóznánk magunkat egy jégkrémmel, de azzal sem lenne gond, ha hirtelen a főnök hívna egy videós megbeszélésre. 

Édesen sportos fazonok

Ha a sportos darabok állnak hozzád közel, egy jól megfogalmazott pólófelirattal, vagy egy olyan kapucnis pulcsival sokat dobhatsz az összképen, mint amire mi is rátaláltunk: a rózsaszín alapon barna pöttyös megoldás épp csak annyira különc, hogy az még kellemes is. A mackó nadrág alapdarab, hűvősebb napokon kapjunk fel hozzá egy puha vékony kötött felsőt – egy csónaknyakú fazon például csinos kis extrát nyújt a tennivalókhoz. A nap végén azért ne feledkezzünk meg a kikapcsolódásról sem, de ebéd után sem tilos kiülni az erkélyre egy Magnum jégkrém társaságában. Öt percnyi minipihenő is nagyon jól fel tudja tölteni a lelkünket. 

A ruby rózsaszín varázsa - 10 ruha és kiegészítő a nyár színében1. Csónaknyakú pulóver – H&M – 2. Rózsaszín tréning nadrág – GAP/About You – 3. Feliratos póló – Oltre/Fashion Days – 4. Barna pöttyös kapucnis pulóver – Naketano/About You – 5. Márványmintás zokni – Asos +1. Ruby csokoládés jégkrém – Magnum

Könnyed, nőies darabok

Ha jobban szereted a nőies darabokat, vagy csak vágysz már egy kis változatosságra, érdemes belekukkantani a szekrényedbe, milyen ruhák lapulnak, amik hasonlóan lezserek, mégis csinosak, mint amiket mi találtunk a webshopokban. Egész más érzés lesz egy kényelmes ingruhában tenni-venni otthon, a jó idős napokra pedig a lenvászon sortok, maxiszoknyák és ruhák is jó szolgálatot tehetnek. Egy-egy ilyen szettben aztán bármikor leugorhatunk egyet sétálni, élvezni a napsütést, az egészet pedig ha megtoldjuk egy Magnum jégkrémmel, a belváros közepére is igazi plázshangulatot pattintunk.

A ruby rózsaszín varázsa - 10 ruha és kiegészítő a nyár színében6. Geometrikus mintás, pamutruha – Zwillingsherz/About You – 7. Rózsaszín, feliratos rövid ujjú pulóver – Chocolate Mermaid  – 8. Csíkos rövidnadrág – Edited/About You  – 9. Ingruha felgombolható ujjakkal – LTB/About You – 10. Arizona bőrpapucs – Birkenstock/Fashion Days+1. Ruby csokoládés jégkrém – Magnum

Évszázadok óta rajongunk a rózsaszínért

Bár a rózsaszín gyakran megkapja, hogy cuki és lányos, a történelem bőven rácáfol minderre. A 18. századi Franciaországban a rózsaszín hihetetlen népszerűségnek örvendett a férfiak és nők körében is, a szín nem a nők privilégiuma volt, azt az eleganciával, a nemességgel azonosították. Az ipari forradalom idején kezdtek a férfiak eltávolodni a színtől, helyét ruhatárukban átvették a sötétebb árnyalatok, feketék, szürkék, barnák, míg a nők továbbra is kitartottak a rózsaszín mellett. 

Az Európán kívüli kultúrákban is központi helyet tölt be a rózsaszín: az indiai, közép- és dél-amerikai, vagy épp afrikai tradicionális öltözékeken is rendre felbukkan a szín, melyet férfiak és nők egyaránt viselnek.

A kisgyerekek esetén még a 20. század elején sem volt meglepő, ha a kisfiúkat rózsaszínbe öltöztették, a kék-rózsaszín fiú-lány megkülönböztetés Európában és Amerikában a II. Világháborút követően vált csak jellemzővé.

Mára az édes ruby rózsaszíntől az élénk pinkig számos árnyalatban megtaláljuk a divatban, mi több, ismét nem ritka a férfi ruhák között sem. A divattervezők szívesen vonják bele kollekcióikba, a rózsaszín-piros-narancs színkombináció például most nagyon divatos.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top