Aktuális

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 5. rész

Menj biztosra, és NE költsd el a megtakarításodat, amíg nem tudod befektetni!

 Korábbi bejegyzések:
– 5 hónapig spórolunk! – 4. rész
– 5 hónapig spórolunk! – 3. rész
– 5 hónapig spórolunk! – 2. rész
– 5 hónapig spórolunk! – 1. rész

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk - 5. részLaci és Laura, egy fiatal pár, február elején döntötték el, hogy tudatosan próbálják meg kezelni a pénzügyeiket és öt hónapig spórolni fognak. Legújabb bejegyzésükben arról mesélnek, hogyan is gyűjtik a megtakarításukat, amit az öt hónap leteltével majd kincstárjegybe fektetnek be. „Ezúttal azt szeretnénk megosztani veletek, hogy miként is sikerül a megtakarításunkat valóban megtartani és nem elkölteni – írja Laura. – Amikor eldöntöttük, hogy spórolásba kezdünk, azzal is tisztában voltunk, hogy az ember hamar elcsábul, és ha otthon tartjuk a pénzt, hamar elkölthetjük. Gondoltunk arra, hogy egy megbízható rokon vagy barát számlájára gyűjtjük minden hónapban az aktuális megtakarítás összegét, de senkit nem akartunk ilyen helyzetbe hozni. Végül tartós befektetési számlát nyitottunk a Magyar Államkincstárban, amin a havi megtakarításainkat már az első hónaptól, akár 50-80 ezer forintjával befizethetjük. A pénzátvezetést pedig a Webkincstáron keresztül is intézhetjük.” – ecseteli Laura.

Ha minden jól megy, 440 ezer forintot sikerül félretennie az esküvő előtt álló párnak. „Az ideális persze félmillió forint lenne, de majd meglátjuk, mennyi is lesz a végén az az összeg, amiből végül kincstárjegyet vásárolunk. Anyukám egyébként rettentően örült az ötletünknek, azt mondja, ez nemcsak arról szól, hogy az ember félretesz, megtakarít, hanem arról is, hogy megtanulunk a párommal következetesen élni. És nagyon igaza van!” 

 Ezen spórolnak  Ez lesz helyette Ennyit spórolnak ezzel egy hónapban Ennyit öt hónap alatt
Taxi, autóval munkába járás, sofőrszolgálat  Tömegközlekedés 30 000 150 000
Ebéd a munkahelyi étteremben  Ételrendelés 28 000 140 000
Felesleges ruhavásárlás  Régi, szép ruhák 25 000 125 000
Csökkentik a tv-csatornák számát  DVD-n filmek, sport  8000  24 000 (csak három hónapról van szó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top