Aktuális

Így tudsz spórolni az iskolán

A gyerekek beiskoláztatása erősen megterheli egy család költségvetését. Íme, néhány hasznos tanács, amire talán nem is gondoltál. Így is spórolhatunk a sulin.

1.
Ne rohanj azonnal a boltba! Írószerek, könyvek stb. vásárlása előtt nézz szét a barátaidnál, rokonaidnál. Sok családban akad olyan játék vagy tanszer, amire ott már nincs szükség, de jó állapotban van, és a te lurkód még használhatja!

Így tudsz spórolni az iskolán2.
Ha már elég nagy a gyermeked hozzá – első osztályban még nem a legjobb választás –, vásárolj újratölthető tollat és ceruzákat! Egy tartós terméket tovább tud használni a csemetéd, és olcsóbb betétet vásárolni, mint folyton eldobható írószereket venni.

3.
A legtöbb irodában megszámolhatatlan mennyiségű irathulladék keletkezik. Egy papírnak legtöbbször csak az egyik oldalát használjuk, pedig a másik, üres oldalára még rajzolhat, firkálhat a gyerek. Vidd haza, ha engedik, és otthon nem kell rajzlapot vagy írólapot használnotok.

4.
Egyszer érdemes megvenni egy uzsonnászsákot vagy dobozt – ma már igazán trendi darabok közül választhatunk –, így nem kell havonta venni a méregdrága nejlonzacskókat. 

5.
Persze az az ideális helyzet, ha a gyereknek tele van könyvvel a szobája, és imád olvasni. De sokszor nem tehetjük meg, hogy akár az összes kötelező olvasmányt megvegyük. Iratkozzatok be könyvtárba, és járjatok sokkal olcsóbb antikváriumba!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top