régi_Háztartási tippek

Tuti tippek: így tisztítsd a gyerekjátékokat!

A kicsi gyerekek sokat betegeskednek, főleg a hidegebb évszakokban, így állandó a küzdelem a hazahozott vírusok ellen, és fontos tisztán tartani azokat a dolgokat, amiket a legtöbbször fognak meg a kicsik. Ilyenek például a gyerekjátékok, ezért összeszedtük, melyiket hogyan érdemes tisztítani.



Plüssjátékok

Ez rögtön egy viszonylag kényesebb kérdés, érdemes először szemügyre venni a plüssjátékokat, javasolnak-e bármilyen tisztítási módot. Ha már nagyon nyúzott az a maci, akkor semmiképp se kínozzuk mosógépben, de azt a babát sem, amiben elemes alkatrész található. Ilyenkor marad a kézi mosás. 

A gépbe úgy tegyük be a kis plüssöket, hogy töltsük bele őket egy nagy mosózsákba, vagy ha az nincs, egy párnahuzatba. A huzatot vagy kössük el, vagy még jobb, ha van cipzáros huzatunk.

Tuti tippek:így tisztítsd a gyerekjátékokat!

Használhatunk bababarát mosószert, és mindenképp kímélő programot válasszunk alacsonyabb hőfokon. Mosás után nem árt a plüssállatoknak, ha kicsit formára igazgatjuk őket, és egy finomabb kefével megfésüljük a szőrüket. 

Ha a mosás valamiért nem jöhet szóba, vagy csak porosak a játékok, akkor a porszívózás a legjobb választás. Megkönnyítjük a dolgunkat, ha a kis kefés fejet használjuk, és harisnyát húzunk rá.



Műanyag játékok



A legegyszerűbb, ha beáztatjuk őket a mosogatóban egy kis meleg, mosószeres vízbe, majd kendővel vagy régi fogkefével megtisztogatjuk őket. Utána következhet a fertőtlenítés. Ehhez keverjünk össze egy rész gyógyszertári alkoholt egy rész vízzel, töltsük fújós üvegbe, és permetezzük be vele a játékokat. Hagyjuk őket állni egy percig, öblítsük le, és készen is vagyunk.



Ha strapabíróbbak a játékok, mondjuk egy nagy adag építőkockát szeretnénk megtisztítani, akkor a mosogatógépbe is mehetnek egy mosózsákba téve. Ha valamelyik játék kevésbé vízálló, akkor azt csak töröljük le nedves, tisztítószeres kendővel, majd vízzel hígított alkohollal nedvesítsük meg a kendőt, és azzal vegyük kezelésbe. Ezután szép gyorsan fog száradni.



Hajas babák



Nincsen kislány hajas baba nélkül, így ha megérett az idő, állhatunk neki fodrászkodni. Samponozzuk be a baba haját egy kis mosogatószerrel, öblítsük ki hideg vízzel, fésüljük ki, és terítsük ki száradni. Ha nagyon gubancos volna a haja, akkor egy éjszakára beáztathatjuk hajbalzsamos vízbe, és másnap kifésülhetjük. Hajszárítóval viszont még véletlenül se próbáljuk megszárítani a baba haját.

Ha komolyabb foltok alakultak ki a baba testén, arcán, akkor menjünk neki egy kis olajból és szódabikarbónából kikevert pasztával, aztán töröljük le nedves ruhával. Ezután fújjuk le mindenhol alkoholos vízzel, majd töröljük le egy száraz ruhával.



Fajátékok

A fából készül játékok sosem mennek ki a divatból, és ezeket jobb finomabb kezelésben részesíteni. Ecetes ronggyal töröljük át őket időnként, így biztosan nem teszünk kárt bennük.

Ha egy folt minden eddiginél makacsabbnak bizonyult, a Vanish új megoldása biztosan mindenkit meggyőz. További információk>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top