régi_Háztartási tippek

Karácsonyi eszem-iszom mellé vegyél Vanisht, jól fog jönni!

Karácsony előtti nagytakarítás. Tudom, már be kellett volna fejezni, de az idén valahogy időhiányban szenvedek. Az igazság az, hogy állandóan időhiányban szenvedek.

Az elpakolás, szelektálás, portörlés, suvickolás, ablakpucolás után észrevettem, hogy a szőnyeget és a kanapét se ártana kitisztítani. Hát ez azért nem két perc, és nem is nagy öröm. Megállapítottam, hogy egészen izgalmas foltokat tudtunk összehozni a gyerekekkel az elmúlt néhány hónapban.

Egy-kettő egészen beazonosíthatatlan, vagy csak találgatni tudtam, hogy mi lehet.
Hát úgy döntöttem, tesztelem a Vanish Kanapétisztító és rázogatós szőnyegtisztítót (ezt a nevet én adtam), mindkét formában bevetettem.

Karácsonyi eszem-iszom mellé, vegyél  Vanish-t, jól fog jönni!

A rázogatós szőnyegtisztító por valódi neve: VANISH SHAKE & CLEAN POWERPOWDER SZŐNYEGTISZTÍTÓ POR.

Nagyon tetszett régóta szemeztem vele a boltok polcain. Én, aki eddig térdelve, kefével súroltam a szőnyegem (ami akár napokig nedves maradt), szívesen kipróbáltam volna valami egyszerűbbet. A reklámban meg csak megrázzák, mint Télapó a zsákját, és hopp, tiszta???
Ez kell nekem.

Karácsonyi eszem-iszom mellé, vegyél  Vanish-t, jól fog jönni!

Először felporszívóztam, majd jöhetett a nagy rázás. Én zenére csináltam, úgy izgalmasabb még a takarítás is. Miután Holle anyó módjára fehérre hintettem a szőnyeget, és persze seprűvel szétoszlattam, kis pihenés következett. Bár nem kell hozzá vizet adni, mégis várni kell 20 percet, hogy megszáradjon. Iszonyú kíváncsi voltam.

Karácsonyi eszem-iszom mellé, vegyél  Vanish-t, jól fog jönni!

Bele van írva a használati utasításba, de azért én ide is leírom, hogy csak papír alapú porzsákos porszívót használjunk, és hogy gyakran kell cserélni a porzsákot. Ez a fehér por nagyon apró, tönkreteheti a porszívónkat, ha nem rendeltetésszerűen használjuk. De ha ezekre figyelünk, tökéletes. A foltok eltűntek, és nem kellett térdelve órákig súrolni.

Kakaófolt – kijött
Fejjel landoló vajas kenyér nyoma – kijött
Beletaposott csokifolt – kijött
Beazonosíthatatlan piszokfolt – kijött

Kanapétisztító, igazi nevén: VANISH OXI ACTION SZŐNYEG ÉS BÚTORSZÖVET SPRAY

Olyan egyszerűnek tűnt a használata, hogy gondoltam, én ezt választom. A kanapén olyan nagyon extra foltok nem voltak, csak hasonló, mint a szőnyegen. Ebben nem voltam nagyon ügyes, mert ahogy a habot fújtam, itt-ott túlspricceltem, így volt, ahol újabb foltszerűségek keletkeztek a szöveten, de nem estem kétségbe. Azokat is finoman beledörzsöltem. Egyébként is úgy láttam, hogy több helyen is piszkos, nemcsak foltos. Nem fog ártani egy kis plusz tisztogatás.  A csomagoláson azt írták, a makacs foltokat 2x is lehet vele kezelni, de nekem nem kellett, így is tiszta lett. Persze a régi gyertyafoltot nem tüntette el, de azt nem csodálom, mert az már tavaly óta ott díszeleg a kanapé oldalán. Ezután is otthagyom a virágot, hogy eltakarja, bár a zsíros “udvar” eltűnt körülötte.

Karácsonyi eszem-iszom mellé, vegyél  Vanish-t, jól fog jönni!

Nálam bevált mindkét termék. Karácsonyi eszem-iszom közben, pedig azt hiszem, nagy szükségem lesz rá. A bútorszövetspray egyébként a konyhai székpárnáról is eltüntette a frissen odapottyant ketchupot, így azt hiszem, hasznát veszem az ünnepek alatt, hát még utána.

Ezért ajánlom, hogy szerezz be te is gyorsan egyet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top