Savtúltengés

Hogy vészelik át a gyomorfájdalmat mások?

Tudjuk, sovány vigasz, de másnak is fáj a gyomra, és egymástól jó tippeket kaphatunk a megoldásra.

„Nagyon figyelj, mikor, mit és mennyit eszel” – tanácsolja a többieknek a Nők Lapja Café fórumán az egyik olvasónk. Persze mindenki saját magán érzi, hogy mi az, ami a legjobban beválik a túl sok gyomorsav ellen, de ha „kezdő”  gyomorfájós vagy, jól jöhetnek a haladók tanácsai.

Hogy vészelik át a gyomorfájdalmat mások?

„Kajából a fűszeres és zsíros ételeket is kerüld. Kekszet, kétszersültet ehetsz. Sajnos nekem is sok a gyomorsavam, én mostanában szinte csak rizst ettem mindenhez. Meg a leves is jó volt” – írja le a tapasztalatait egy másik fórumozó. „Este 6 után (lefekvés előtt 3 órával) ne nagyon vacsizz” – javasolja Nightbird. Sosanka pedig az óvatos gyümölcsfogyasztásra figyelmezteti azokat, akiknek túl sok a gyomorsavuk. „A gyümiket is érdemes kis mennyiségekben fogyasztani, vagy ha meg bírod úgy enni, mondjuk pár falat kenyér mellé.”

Mikko nevű olvasónk szerint a krumpli, a köles és a körte is nagyon jó a gyomorra. „Nekem a terhesség alatt égett sokat a gyomrom, a legjobb ellenszer a zöld alma volt rá!” Másoknak a sima pattogatott kukorica, ízesítés és vaj nélkül vált be ideiglenesen, de a natúr mandula vagy mogyoró sem rossz.

Hogy vészelik át a gyomorfájdalmat mások?

Sokan azt nem tudják, hogy hogyan étkezzenek, ha túl sok a savuk, de nemcsak az étkezésre kell figyelniük. „Vigyázni kell, mert még a szívet is veszélyezteti a sok sav! Sokan legyintenek, pedig ez csak egyik jel a sokból, mely arra utal, hogy valahol baj van. Ne vegyük félvállról az egészet!” – figyelmezteti a többieket Mikko.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top