Savtúltengés

Tippek, ha nem tudsz ellenállni a tiltott ételeknek

Fáj a gyomrunk, de enni meg szeretünk. Mit tegyél, ha tényleg nem bírod megállni....

Szeretünk enni, szeretünk társaságban enni, és hiába tudjuk, a túl sok kajának bizony gyomorfájás, nem alvás lesz a vége… Ha túl sok a gyomorsavad, akkor bizony oda kell figyelned, hogy mit eszel, iszol, és persze dohányozni sem kéne.

A refluxos gyomornak azon kívül, hogy a kávé, a tea, a csokoládé, a csípős, fűszeres kaják, sokszor bizonyos zöldségek, gyümölcsök is az ellenségei, a nagy adagokkal is van baja.

Tippek, ha nem tudsz ellenállni a tiltott ételeknek

Képzeld el, hogy azért fáj a gyomrod, mert sajnos eleve túl sok a gyomorsavad, ám ha nagyon nagy adagokat tolsz magadba, azzal a gyomrodat csak fokozottabb működésre készteted. Vagyis még több lesz abból, ami a gondot okozza: a gyomorsav.

Ha egyedül vagy, talán egyszerűbb a feladat: sokszor egyél keveset, és lehetőleg olyat, amit bír a gyomrod. Ezt nyilván mindenki maga kitapasztalja. (Egyébként, ha nem vagy benne biztos, milyen ételek szerepelnek a tiltólistádon, akkor vezess étkezési naplót. Így pofonegyszerű lesz visszakövetni.) Egyél napi hatszor-nyolcszor, miért ne?

Ezt sokkal nehezebb betartani, ha vendégségben vagy, netán céges bulin. Amikor nincs más választásod, és muszáj valami jó magyaros fűszeres kaját enned, mert nem lehet nemet mondani Marika néninek, akkor is csak keveset egyél. Nyilván egy hatalmas adaggal nehezebben birkózik meg a gyomrod. Ha pedig az a baj, hogy éhes maradsz, itt is alkalmazhatod a többször kevesebb elvet. Kicsit később ehetsz még ugyanabból, de megint csak keveset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top