Shine

MTV Movie & TV Awards – Ahol a sorozatfüggő millenniumi generáció kedvenceit díjazták

A tegnap este zajlott díjátadó igazán különlegesnek számított még saját magához viszonyítva is. A szervezők ugyanis úgy gondolták, itt az ideje egy kis ráncfelvarrásnak, az mégsem lehet, hogy a fiatal korosztály körében legnépszerűbb filmes díjátadó lecsússzon a dobogó legfelső fokáról.

A változás már az esemény nevében is tetten érhető volt. A Movie mellé belépett ugyanis a TV is, vagyis a televíziós sorozatok és filmek szereplőgárdája is indulhatott a megmérettetésen. Nem véletlen. A streamek előtt felnövő ifjak számára nincs nagy különbség egy “egész estés” mozifilm és egy online is nézhető filmsorozat között, annyi csak a lényeg, hogy legyen érdekes, élvezetes, aminek karaktereivel azonosulni tud. Sőt, a “mindent akarok” tizen- és huszonéves korosztály számára egy jól kitalált sorozat még kelendőbb is lehet, hiszen általa hétről hétre megkaphatják a szükséges adagot az izgalmakból vagy épp a szerelemből.

Show of the Year kategóri győztesei, a Stranger Things szereplői

A millenniumi generáció Golden Globe díjátadójának is nevezett örömünnep eddig is híres volt az átlagostól eltérő nevezési kategóriákról, az idei évben pedig olyan gyöngyszemekkel bővült a felhozatal, amik mind közel állnak a társadalmi problémákra érzékeny fiatalok szívéhez.

A Legjobb Főszereplő kategóriában például most először nem tettek nemek szerinti különbséget, a női és férfi főszereplők együtt versenghettek a díjért, amit végül újhullámos feminista, Emma Watson nyert meg. A szavazás eredménye némiképp borítékolható volt, hiszen óriási a felhajtás a Szépség és a Szörnyeteg film körül. És micsoda szerencse, hisz’ furán vette volna ki magát, ha egy ilyen össznépi megmérettetésen férfit hoznak ki első alkalommal győztesként.

Emma Watsonnak egyébként a megjelenése is tökéletesre sikerült, míg pár celebritás csúfosan alulteljesített a szigorú dress code nélküli eseményen, addig Emma ismét brillírozott túlzások nélkül elegáns ruhájával, amit arra is felhasznált, hogy “kódolt” üzenetet juttasson el rajongóinak. A  flitteres ruha övén ugyanis egy kicsi kék & kitűző volt látható, amely nem más, mint a GLAAD nonprofit szervezet által használt jelzés, ami az LGBTQ+ és más, marginalizálódott csoportok társadalmi elfogadására hívja fel a figyelmet.

Új volt a Legjobb Amerikai Történet kategória is, ami számunkra talán érdektelenül hangozhat, de az MTV szülőhazájában érdekes kezdeményezésnek nevezhető. Lényege, hogy olyan filmek váltak esélyessé a díjra, amik valódi, hétköznapi (amerikai) történeteket mutatnak be. Olyanokat, amelyek a maguk tökéletlenségükkel együtt bárkivel megtörténhetnek, amivel a fiatalok azonosulni tudnak. A kategóriát a Feketén Fehéren afroamerikai színészekkel futó sorozat nyerte – jó példaként a díjátadó azon céljára is, hogy mind a jelöltek, mind pedig a nyertesen esetén ne vádolhassák meg a szervezőket a fehér bőrű színészek dömpingjével, ami tavaly csak simán #OscarsSoWhite hastag alatt futott a Nagytesó esetén.

A kategória jelöltje és a nyertes filmsorozat

A másik régi-új kategória egy igazi lázadó lett: A Legjobb Rendszer elleni küzdés díja, ami Donald Trump Amerikájában egészen aktuális időzítéssel bír – a fejlett igazságérzettel rendelkező fiatalok pedig zabálnak. Ez egyébként a korábbi Best Fight (Legjobb harcjelenet) kategória megújítása volt, érzékelve, hogy a legnagyobb csaták sokszor nem a harcmezőkön, hanem a hétköznapokban zajlik.

Az összesen 18 kategóriában díjat osztó eseményt igaz kis híján elmosta a viharos eső, a fotózások nem maradhattak el ez alkalommal sem. A leg-leg-leg ruhák mellett például azt is láthattuk, melyik sztár, milyen tetoválásokat varratott magára mostanság.

Megnézem
Összes kép (3)

A celeb felhozatal kétség kívül nem volt olyan körültekintően átválogatva, mint a MET-gála esetén, látni kell, ők azok a hírességek, akik a jövő generációjára a legnagyobb hatással vannak.

Amandla Stenberg, az Éhezők viadala színésznője megmutatta, hogyan kell a kék rúzst stílusosan viselni.

Amandla Stenberg

Madelaine Petsch a kis fekete ruha újraértelmezett, extra mini, extra szexi, overálos változatában jelent meg.

Madelaine Petsch

Millie Bobby Brown, aki mellesleg elnyerte a legjobb sorozatszínésze díjat, a hófehér Calvin Klein By Appointment ruhájához meglepő lábbelit párosított: egy fehér western csizmát.

Millie Bobby Brown

Zendaya zöld, 3D rátétes Zuhair Murad ruhája egyike volt az est leggyönyörűbb öltözékeinek.

Zendaya

Jasmine Tookes csipkevariációja ennél már jóval kihívóbb volt. Rajta ugyan csodásan állt, az egész inkább hasonlított egy remekbe szabott fehérneműszettre és szexi köntösre – abban viszont első rangú volt.

Jasmine Tookes

Yara Shahidi a minták tökéletes variálásából csillagos ötösre vizsgázott.

Yara Shahidi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top