Shine

Így készítsd fel lábaid a szandál szezonra

Örök hiba, hogy mire beköszönt a tavasz, pedikűrözési vágyaink annyira megcsappannak, hogy lábfejeink sírva könyörögnek egy kis kényeztetésért,

Örök hiba, hogy mire beköszönt a tavasz, pedikűrözési vágyaink annyira megcsappannak, hogy lábfejeink sírva könyörögnek egy kis kényeztetésért, mielőtt kibújnak a zokni a melegéből.

Ilyen esetekre szedtünk össze néhány hasznos tippet, amik nem csak most, a szezonnyitó napokon lehetnek segítségünkre, de egész éven át alkalmazhatjuk őket némi extra otthoni  kényeztetésként.

Körömvágás 1.1

Sanszos, hogy ez lesz életed legunalmasabb YouTube videója amit csak láttál, de érdemes elindítani, ugyanis tökéletes részletességgel szemlélteti, mit rontunk el folyton a körömvágásnál, miért nő be az a fránya köröm állandóan. A lényeg, szép egyenes kell levágni, kerülve mindenféle túlzó lekerekítést az oldalaknál.

Frissítő fürdő

Tucatnyi készítményt szerezhetünk be egy ápoló és frissítő lábfürdőhöz és legalább ugyanennyit mi magunk is összeüthetünk néhány egyszerű hozzávalóval. A szódabikarbóna például hatásos a kellemetlen szagok ellen (éljenek a nylon zoknik!), kevéske olívaolaj hozzáadásával puhább lesz a bőr, pár csepp eukaliptusz vagy borsmenta illóolajjal pedig frissítő fürdőben részesíthetjük praclijainkat.

Habkő, te csodás

Nem csak megvenni kell, használni is. Remek filléres apróság, ami minden fürdőszobába kötelező elem. Pillanatnyi átdörzsölésekkel is sokat tehetünk érte, hogy ne vastagodjon meg sarkunkon, lábujjainkon a bőr. Érdemes szárazon alkalmazni, ha pedig nagy a baj, számos elektromos reszelő közül is válogathatunk.

Puhításra fel!

Dörzsöljük át cukros vagy kávézaccos bőrradírral lábfejünket, vagy szerezzünk be hasonló célra készített bolti változatot, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket és előcsalogassuk lábaink puhaságát. Ne feledjük, utána a megfelelő és alapos hidratálás kötelező.

Éjjeli dunszt

Kenjük be jó alaposan extra száraz bőrre való testápolóval, lábápolóval vagy egyszerű vazelinnel lábfejünket és húzzunk rá egy vastag zoknit éjszakára. Reggelre rá sem fogunk ismerni, olyan finom puha lesz tőle. Előtte azért érdemes habkővel átreszelni a problémás területeket, ha épp nem tettük meg.

Fogkrémmel a színek ellen

Élénk színű körömlakk alá mindenképp érdemes egy átlátszó alapozó réteget tenni, hogy biztosan ne színezze meg körmeinket a lakk. Ha ezt a lépést mégis kihagytuk és megtörtént a baj, nyomjunk egy kis fogfehérítős fogkrémet körmeinkre és egy már használaton kívüli fogkefével gyengéden dörzsölgessük át vele.

Tankoljunk fel sebtapaszból

Ha új a szandál azért, ha tavaly óta a lábunkon sem volt, hát azért érdemes pár darab ragtapaszt bekészíteni a táskába, különben csillagokat fogunk látni, mire hazaérünk. Jól jöhet mindenhol, hogy elkerüljük a kidörzsölés okozta csúnya és fájdalmas vízhólyagokat és sebeket. Érdemes jó erősen tapadót beszerezni, hogy az izzadástól se másszon le róla pillanatok alatt.

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top