Shine

Az IKEA designer táskával és luxusillatokkal készül a következő szezonra

Mióta a Balenciaga lemásolta, majd cirka 650.000 Forintért kezdte árulni az IKEA Frakta szatyrához hasonló óriástáskáját, igencsak megnőtt az

Democratic Design Days rendezvénye keretein belül osztotta meg az IKEA a nagy bejelentést, miszerint újratervezi a FRAKTA bevásárlószatyrát, valamint különleges kollekcióval készül az illatok szerelmeseinek is.

Mióta a Balenciaga lemásolta, majd cirka 605.000 Forintért árulni kezdte az IKEA FRAKTA-hoz hasonló óriástáskáját, igencsak megnőtt az érdeklődés a mindent elnyelő szatyor iránt. A svéd bútoráruház először frappáns revansot vett az egyértelmű designlopás miatt, majd látva, hogy a net népe mennyire rápörgött a témára, úgy döntött, kezelésbe veszi az ikonná vált táskát és egy elismert divattervező közreműködésével frissíti fel a formáját.

Megnézem
Összes kép (5)

A választás az Off-White tervezőjére, Virgil Abloh-ra esett, aki amellett, hogy egy komplett bútorcsaládot fog tervezni célzottan a millenniumi generáció fiataljai számára, a Frakta táskát is újragondolja. Az építész végzettségű amerikai designer 2014-ben alapította a márkáját Milánóban, amelynek high-end férfi és női kollekciókat is találunk kínálatában – az ő kreációja volt például az emlékezetes pink kosztümszabású ruha is, amit Bella Hadid viselt az idei CFDA Fashion Awards-on.

 

A másik nagy bejelentés a parfümrajongók érdeklődését keltheti fel igazán. A niche illatairól híres BYREDO márka alapítója, Ben Gorham ugyanis limitált szériás meglepire készül a kék-sárga bútoráruházzal. Hogy mire, az még egyenlőre titok, annyit árultak csak el, hogy otthonunk illatosításának új formáit készülnek felfedezni.

Gorham úgy nyilatkozott, “Tudom, a legtöbb ember társít valamit ahhoz, ha például a nagymamáját látogatja meg – legyen az egy parfüm, a virágok vagy a süteménye illata. Az illat nagyon fontos részét képezik otthonunknak. Az teremti meg a kényelem és a biztonság érzését. Ritkán beszélünk róla, ez a projekt pedig úgy gondolom, ráirányítja a figyelmet arra, hogy az emberek az illatokkal is foglalkozzanak.”

“Tonnányi illatot próbálunk kifejleszteni, mivel úgy gondoljuk, mindenki másként viszonyul hozzájuk és így egyikről sem jelenthetjük ki, hogy jó vagy rossz.”  – mondta el Ben Gorham.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top