Shine

Kitört a zokniláz! Ami eddig ciki volt, most végérvényesen trendivé vált

Bár a kifutókon évek óta fel-fel tűntek a zokni-magassarkú párosítások, a hétköznapi életben szilárdan tartotta magát a nézet, miszerint elegáns cipőt

Bár a kifutókon évek óta fel-feltűntek a zokni és magassarkú párosítások, a hétköznapi életben szilárdan tartotta magát a nézet, miszerint elegáns cipőt zoknival hordani gáz. Hát még szandált.

Mostanra azonban annyira felélénkült a divatérzékeny millenniumi generáció érdeklődése a designer zoknik iránt, hogy a divatházak nem győzik kielégíteni a hirtelen támadt keresletet – pedig pár éve a legtöbb márkánál nem is létezett a zokni, mint ruházati kategória.

Nem véletlen persze, hogy ekkora figyelmet kapott lábfejeink éke. Látványos kiegészítője lehet megjelenésünknek és épp úgy, mint egy designer napszemüveg és szélesebb kör engedheti meg magának, mint bármilyen felsőruházati darabot. Igazi kis extra apróság, ami képes a teljes szettünkre ráhinteni a luxus morzsáját, miközben számtalan stílusban érhető el. A klasszikus sportzoknik mellett necc, nylon, de fűzős változatot is találhatunk, miközben színben és mintában is variációk tömkelege áll rendelkezésünkre.

A ruhadarab iránt érdeklődés nem csak a nők körében nőtt meg jelentősen. A divatérzékeny férfiak számára is egyre fontosabb, mennyire egyedi az apró ruhadarab, ami rendre kikandikál a nadrág szára alól, nem beszélve arról, ha rövidnadrágba bújik az ember. Miután pedig a férfiak cipőtára jóval egysíkúbb, a zokni tökéletes megoldást jelent arra, hogy az “egyencipőkbe” bújtatott lábak mégis kifejezzék viselőjük valódi stílusát.

Megnézem
Összes kép (5)

A Gucci 2018 Resort kollekciója ragyogó példa rá, hogyan lehet kimaxolni egy olyan unalmas ruhadarabot is, mint a zokni: a fényesen csillogó, logómintás lábravalók és bordázott zöld társaik unisex darabokként debütáltak és azonnal must have darabokká váltak. Még annak ellenére is, hogy cirka ezer dollár, vagyis kb. 270 ezer forint körüli összeget kóstál egyetlen párocska belőlük.

Megnézem
Összes kép (5)

Az unisex fíling pedig nem csak úgy szimplán a zoknikat lengi körül, azok mintáit is. A Gucci által bemutatott darabok talán elsőre extrémnek tűnnek a férfi lábakon, a londoni Browns luxusáruház beszerzője a BoFnak elmondta, férfi és női vásárlóik egyaránt rendre elkalandoznak az ellenkező nem számára kínált zoknik polcai felé – és szívesen vásárolnak is azokból, már ha a méret megfelelő.

Megnézem
Összes kép (4)

A logózott ruhák és kiegészítők iránti érdeklődés ráadásul újra szárnyait bontogatja, a zoknik pedig örömmel lépkednek fel a státusszimbólumoknak szánt piedesztálra, hiszen mi más fejezhetné ki jobban valaki gazdagságát annál, ha a zoknija is többe kerül, mint másnak a teljes öltözéke.

Megnézem
Összes kép (7)

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top