Shine

12 ruha, ami újraértelmezte a meztelenséget

Ruhát viselni és meztelennek lenni egykor kizárták egymást. Aztán jöttek a pucérruhák. Jöjjön a divattörténelem 12 legemlékezetesebb pucárruhája

Ruhát viselni és meztelennek lenni egykor kizárták egymást. Aztán jöttek a pucérruhák. Jöjjön a divattörténelem 12 legemlékezetesebb pucérruhája Marilyn Monroe-tól Bella Hadidig.

Marilyn Monroe

Az első pucérruhát Marilyn Monroe viselte 1962-ben, méghozzá a Fehér Házban, azon a bizonyos, legendássá vált estén, amikor John F. Kennedy amerikai elnök születésnapi partiján elénekelte a „Happy birthday, Mr. president!” című dalt.

Cher

Az 1974-es MET-gálán járunk, ahol Cher egy Bob Mackie által tervezett pucérruhában jelent meg. A kreáció akár 2017-ben is simán megállná a helyét, mi több, számos mai pucérruhát koppintanak erről a klasszikus modellről.

Kate Moss

Kate Moss az Elite Modellügynökség partiján, 1993-ban egy kevésbé díszes, ám a kor divatjának tűpontosan megfelelő pucérruhában.

Rose McGowan

Rose McGowan amerikai színésznő épp a legvadabb korszakát élte akkori párja, Marilyn Manson oldalán 1998-ban, amikor is az MTV Music Award gáláján ebben az aligruhában jelent meg.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a pucérruha-viselés egyik nagyasszonya, előszeretettel visel ilyen típusú darabot a vörös szőnyeges eseményeken. A legemlékezetesebb – és legszínesebb – pucérruhája mégis az a trópusi mintás Versace-kreáció, melyet a 2000-es Grammy-gálán viselt.  A ruha azonnal beleégett a popkultúrába. Nem mellesleg pedig a Google képkereső szolgáltatásának megszületését is inspirálta. A ruhára ugyanis annyian kerestek az akkoriban még csak szöveges keresőben, hogy a Google vezetősége felismerte: a felhasználók többet akarnak, mint szöveget.

Britney Spears

Britney Spears 2004-ben, a Toxic klipjében viselt, ikonikus pucérruhája, melyben úgy nézett ki, mintha csak kristályok borítanák a meztelen testét. A test és a kristályok között azonban ott volt egy áttetsző, testszínű kezeslábas.

Miley Cyrus

Miley Cyrus minden idők talán legrondább pucérruhás szettjét viselte 2013-ban az iHeartRadio Music fesztiválon. A necces-műszőrmés kreáció alapjáraton is rusnya darab, ám a fekete bimbótapaszokkal a popsztár bebiztosította a divatbűn kategóriát.

Rihanna

A pucérruha-történelem és Rihanna személyes stílusevolúciójának egyaránt az egyik mérföldköve volt ez a  216 000 Swarovski-kristállyal kirakott Josephine Baker-ihlette pucérruha, melyet Adam Selman készített az énekesnőnek a 2014-es CFDA Fashion Awards gálára, ahol divatikon díjat vett át.

Amber Rose

Amber Rose amerikai színésznő-modell a lehető legmegfelelőbb eseményen, az MTV VMA gáláján – ahol a pucérkodás szinte dress code – jelent meg 2014-ben ebben a csak láncokból álló pucérruhában.

Kim Kardashian

Keresztüllépve a tükrön – ez volt a 2015-ös MET-gála dress code-ja, melyet egy sor híresség értelmezett úgy, hogy pucérruhát kell felvennie. Kim Kardashian ezt a Roberto Cavalli estélyit választotta, melyet bevallottan Cher – fentebb említett – 1974-es pucérruhája ihletett.

Beyoncé

A 2015-ös MET-gálán Beyoncé is pucérruhában jelent meg, melyen a kényes testrészeket csupán csillogó kövek fedték el.

Bella Hadid

A 2017-es év eddigi legemlékezetesebb pucérruháját Bella Hadid prezentálta a Cannes-i Filmfesztivál   amfAR gáláján. Egyesek szerint ez a valaha volt legszexibb ruha, melyet a filmfesztivál vörös – itt mondjuk épp szürke – szőnyegén viseltek.

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top