Shine

Erdem X H&M – a kapszulakollekció, amiért megint sátrat vernek a Váci utcában

Bejelentette a H&M a nagy hírt, a londoni székhelyű ERDEM lesz a következő luxusmárka, akivel közös kollekciót mutat be. A limitált szériás

Nagy hírt jelentett be a H&M, a londoni székhelyű ERDEM lesz a következő luxusmárka, amivel közös kollekciót készít.

A limitált szériás darabok november 2-án kerülnek a kiválasztott boltokba és a webshopba, itthon jó eséllyel ismét a Váci utcai üzlet lesz a szerencsés, amit letarol majd a divatimádók hada.

De ki is az a Erdem Moralioglu, akinek divatháza rálépett a Versace, a Kenzo vagy a  Balmain által már kitaposott útra, hogy a fast fashion irányából is növelje népszerűségét?

Erdem Moralioglu Kanadában született és nevelkedett, édesapja török, édesanyja pedig angol származású. 2000-ben költözött Londonba, mikor felvették a Royal College of Art-ba, ahol divattervezést tanult. Saját nevét viselő márkáját 2005-ben indította el, az elmúlt 12 évben pedig az egyik legkeresettebb londoni tervezővé nőtte ki magát, akinek divatbemutatói a London Fashion Week egyik legnagyobb érdeklődésre szert tevő programpontjának számítanak.

Erdem romantikus, tökéletes szabású ruháiért rajonganak a hírességek is, kevés vörös szőnyeges esemény van, amin valamelyikük nem az ő kreációját viseli. Emma Stone-t, Keira Knightley-t vagy épp Nicole Kidmant is láthattuk már Erdem estélyiben.

A közös kollekcióban sem tér el a tervező a rá jellemző stílustól, azonban az ultra-nőies ruhák és kiegészítők mellett ezúttal férfiruha kollekciót is tervezett – az elsőt, karrierje során.

Mint elmondta, a H&M kapszulakollekcióhoz az inspirációt többek között a Pet Shop Boys Being Boring című számához készült videóklip ihlette, de igyekezett belesűríteni a ruhákba azokat az érzéseket és gondolatokat is, amelyek eddigi kollekcióit inspirálták.

A ’90-es évek televíziós showműsorai, az akkori angol filmek miliője, a videóklipek hangulata, fiatalkorának emlékei mind-mind megbújnak majd egy-egy tökéletesen elhelyezett virágminta mögött. Azok ugyanis biztosan nem fognak hiányozni a ruhákról, hiszen Erdem imád mindent, amitől a ruha még nőiesebb, még szofisztikáltabb lesz, a virágminták pedig az ő olvasatában egyértelműen ide tartoznak.

Nem kell azonban attól tartani, hogy csupa nagyestélyis szereléssel készül a tervező. Bár a kollekció részletei egyenlőre még szupertitkosak, annyi biztos, hogy az erőlködésmentes eleganciát célozza meg. Kortalan ruhákat, amikben igazi hölgyeknek érezhetjük magunkat, de ha úgy tartja kedvünk, simán húzhatunk fel hozzájuk sneakert is.

Erdem 2017 őszi/téli kollekció

Megnézem
Összes kép (12)

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top