Shine

Menstruációs szivárvány és színes striák – Így tekintsd szépnek, ami természetes

Egy fiatal, spanyol művészlány látványos módot talált a szexizmus elleni küzdelemhez. Két olyan témát karolt fel, amelyeket hajlamosak vagyunk női

Egy fiatal, spanyol művészlány látványos módot talált a szexizmus elleni küzdelemhez. Két olyan témát karolt fel, amelyeket hajlamosak vagyunk női létünk istencsapásaként kezelni, holott az élet teljesen természetes dolgai. A menstruációról és a striákról, avagy a növekedési/terhességi csíkokról van szó.

Cinta Tort Catró projektjét “artivism” névre keresztelte, ami az angol art és activism szavak játékos összerakásából született meg. Mint a Popsugarnak elmondta, nem mindig érezte magát jól saját testében, zavarták a striák és kellemetlenek voltak a menstruáció velejárói. Végül rájött, ha ő maga nem fogadja el a saját testét és annak működését, akkor sosem lesz képest önmagát megszeretnie.

Ha pedig meg van a felvilágosodás, semmi sem tarthat vissza egy művészt attól, hogy kifejezze gondolatait, érzéseit a témával kapcsolatban.

Az alkotásokat a Krémmánia Magazinon találod »

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top