Shine

Így készíts dinnye formájú szappant, házilag

Nagyon egyszerű, villámgyorsan meg van és még a hozzávalókat sem nehéz beszerezni, az eredmény pedig annyira cuki, hogy akár vendégváró ajándéknak is

Nagyon egyszerű, villámgyorsan meg van és még a hozzávalókat sem nehéz beszerezni, az eredmény pedig annyira cuki, hogy akár vendégváró ajándéknak is szuper, ha egy kis aprósággal szeretnénk kedveskedni barátainknak.

Számos recepttel találkozhatunk a neten, de lényegüket tekintve mindegyik ugyanazt a negyed órás eljárást csinálja végig, amihez nem kell más, mint:

– 1550g átlátszó szappanalap
– 200g fehér szappanalap
– piros szappanszínező (pl. kozmetikai pigment)
– zöld szappanszínező (pl. spirulina por, kozmetikai pigment)
– 20 csepp görögdinnyés illatolaj
– 1-2 tk mák

Kiöntő formának vásárolhatunk direkt szappankészítéshez való szetteket, de elegendő hozzá egy őzgerinc formájú szilikon sütőforma is (olyan, amelynek az alja lapos, nem ívelt). A lényeg, hogy szilikon formában készítsük. Miniszappanok esetén például a jégkocka formák remek választások.

DIY receptünk egy őzgerinc szilikonformához készült, amiből 10-15 szappanszeletke tud kikerülni.

Pinterest

undefined

Lépések:

1. Az átlátszó szappanalapból 200 grammnyit daraboljunk fel kockacukor nagyságúra és tegyük egy hőálló, mikrózható edénybe. Olvasszuk fel a mikróban kb. 30 mp alatt. Ha teljesen elolvadt, tegyünk bele a zöld szappanszínezőből egy keveset (ha folyékony, pár cseppet, ha por állagú, kávéskanállal, óvatosan kezdjük adagolni). Jól keverjük el, ha még nem érte el a kívánt színárnyalatot, picit adjunk hozzá a színezőből. Végül öntsük a szilikonforma aljába kb. a 3/4-ét úgy, hogy mindenhová egyenlő mértékben jusson belőle.

2. A maradékhoz adjunk 100g  felkockázott fehér szappanalapot, mikróban olvasszuk meg, keverjük össze – így egy világosabb zöld masszát kapunk, amit öntsünk a közben már dermedésnek indult szappanunk tetejére, egyenletesen.

3. A fehér réteghez olvasszuk fel a maradék 100 grammnyi fehér szappanalapunkat, adjunk hozzá 5 cseppet az illatolajból és öntsük a formába.

4. A piros réteghez szükségünk lesz a maradék átlátszó szappanalapra, amit ezúttal is kicsi kockákra kell darabolni és mikróban megolvasztani. Adjunk hozzá apránként piros szappanszínezőt, valamint 15 csepp illatolajat és egy evőkanál mákot. Jól keverjük össze és öntsük rá a dermedésnek indult szappanrétegekre – mehet egészen a forma tetejéig. Mivel a mákszemek könnyen lesüllyedhetnek a folyékony szappanba, egy keveset érdemes még a tetejére is szórni, hogy ne végezze mind a “dinnye héjánál”.

5. Hagyjuk az egészet pihenni, szilárdulni pár órára. Ha megkötött, nagyon könnyen ki tudjuk fordítani a formából anélkül, hogy megsérülne. Éles, vékony pengéjű késsel szeleteljük fel, kössük át egy szép szalaggal, vagy csomagoljuk celofánba és már készen is van a tökéletes, nyárillatú partiajándék!

Pinterest

undefined

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top