Shine

3 mód az átlátszó szempillaspirál használatára, amire még biztos nem gondoltál

Ha elhagyatva heverészik otthon egy átlátszó szempillaspirál, esetleg mindig eltűnődtél rajta a drogériákban, mégis mi a csudára lehet jó, mutatunk három módot rá, hogy kimaxolhasd a használatát.

Alapvető célja, hogy szép formát, ívet adjon szempilláinknak anélkül, hogy túlturbózná azok színét – ez azonban leginkább akkor jó, ha alapban is dús, hosszú pilláink vannak, vagy egyáltalán nem vágyunk többnél egy természetes sminknél. Más esetben a színezett spirálok alá érdemes tenni, plusz tuningként – vaaagy, rádöbbenni, mennyi szuper dologra tudjuk még használni sminkünk elkészítéséhez.

1. Szemöldök formázására

A zselés állagú spirál tökéletes eszközként szolgál a szemöldök formázásakor is. A pici kefével elég párszor átmenni a szemöldökön, hogy egész nap tökéletesen tartsa a precíz ívet. Nyugodtan használhatjuk utolsó lépésként, miután szemöldökceruzával, púderrel kialakítottuk a kívánt formát – ez esetben azonban számoljunk vele, hogy idővel a spirál elszíneződhet a tubusba bekerülő apró pigmentektől. Emiatt ügyeljünk rá, hogy a lejárati időn túl semmiképp se használjuk a spirált (nem, mintha enélkül javallott volna), ha pedig szempillánkat is formáznánk vele, használjunk egyet arra külön.

2. Hajzselé

Ne úgy képzeljük el, hogy teljes hajkoronánkat a spirál pici fejével kellene átkefélni, az arcunkat övező, égnek meredő bébihajak ellen azonban tökéletesen bevethető. Párszor menjünk végig rajtuk a kefével és rendezzük őket a kívánt irányba. Mivel a spirál viszonylag kevés anyagot visz fel egyszerre a hajszálakra, anélkül tudjuk helyretenni őket, hogy nem kívánt wet look hatást idézzünk elő. (Csak halkan megjegyezzük, hasonló okokból férfiak esetén a szakáll és bajusz formázására is hibátlanul alkalmazható.)

3. Vibráló színek házilag

Kis trükkel elkészítheted magadnak az egyik nagy beauty trend csodafegyverét, az élénk színű szempillaspirált. Kevéske, sminkeléshez használatos pigment porrae van szükséged hozzá a kívánt árnyalatban, amit beleszórva a tubusba, jól elkeverve azt, már alkalmazhatod is pilláidon. Az élénk kék színek például nagy favoritok most. Egyre ügyelj, a színes réteg után a megfelelő tartóssághoz vigyél fel még egy átlátszót is.

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top