Shine

Ne csak a sminked, a szivacsod is legyen trendi!

Beauty blender . . .. Homokóra   . . Szilikonpárna

Beautyblender

Ami biztos: nincs ma divatosabb sminkszivacs a guszta, csepp formájú Beautyblendernél. A cseppszivacsból az eredetin kívül persze megszámlálhatatlan különféle utánzat is forgalomban van, a nagyon meggyőző, olcsóbb alternatíváktól a keservesen gagyi koppintásokig.

Az eredeti Beautyblendert egy amerikai sminkmester, Rea Ann Silva találta fel.Az alapozót a hegyes végével kell felkenni, míg a ducibb véget a púder felviteléhez használhatjuk. A formának köszönhetően így teljesen csíkmentes alapozást készíthetünk. A szivacs megnedvesítve majdnem kétszeres méretűre dagad és nyitott “sejtszerkezetét” kitölti a víz, így a festék nem szívódik fel a belsejébe, hanem a felületén marad és szinte teljes egészében felhasználható.

Wander Cushion

Jellegében a Beautyblenderre hasonlít, ám egy lapos felülettel is rendelkezik a Wander Cushion nevű sminkszivacs, melyet Lindsay Ellingson amerikai modell kozmetikai cége dobott piacra. A lapos oldal lehetővé teszi a nagyobb felületek – például a mellkas, karok – gyors alapozását, emellett pedig kontúrozásnál is használ vetetjük. A csúcsos vég pedig ugyanúgy használható, mint a Beautyblender esetében.

Backstage Blender

A Dior Backstage Blender nevű szivacsa nem csak formájában, de nevében sem különösebben titkolja, hogy a Beautyblender rokona, mi több, még az ára is ugyanannyi, 20 dollár.   A luxusmárka a szivacs domború oldalát ajánlja az alapozó felviteléhez, a csúcsosat a nehezen elérhető helyek befedéséhez, míg a laposat a festék elkeveréséhez, elsimításához.

Homokóra

 

Azoknál a kozmetikai márkáknál, melyek nem árulnak csepp formájú sminkszivacsot, jó eséllyel a homokóra alakú változatot találjuk meg. A lényeg itt is ugyanaz: a hegyes vég az alapozó pontos felvitelét, a tompa pedig az eldolgozást szolgálja.

Vágott homokóra

Ahogy a cseppszivacsokból, úgy a homokórából is léteznek vágott szélű verziók is kontúrozáshoz és az alapozó simább elosztlatásához.

Gyémánt

A gyémánt formájú sminkszivacs nagyobb, ék alakú oldalai valók az alapozó felvitelére, a kisebb oldalak kontúrozásra, míg a hegyes véggel a nehezen elérhető területek alapozhatók, korrektorozhatók.

Makeup Bullet

Az ujjra húzható, lövedék formájú sminkszivacsok azoknak válhatnak be leginkább, akik szeretik az ujjaikkal felvinni az arcfestékeket, viszont azzal is tisztában vannak, hogy szivaccsal mégiscsak szebb eredményt lehet elérni.

Silisponge

A Beautyblender és rokonsága uralta sminkszivacs-divatba váltoatosságot hozott a szilikonpárna applikátor, vagyis a Silisponge. Az eredeti verziót egy hongkongi Molly Cosmetics dobta piacra tavaly, ezóta persze már ebből is rengeteg utánzatot kapni. A Silisponge legszembetűnőbb előnye, hogy a sminkelés során egyetlen csepp sem vész kárba a festékből, hiszen nem tudja magába szívni azt. Az alapozó vagy más, krémes állagú festék könnyen felvihető vele, de – ahogy azt a gyártó is megjegyzi a termék leírásában – a szilikonpárnával felvitt alapozót még más szivaccsal pluszban el is dolgozhatjuk a bőrön. További előnye, hogy minden más sminkszivacsnál könnyebb tisztán tartani, hiszen csak le kell mosni vízzel vagy sminklemosóval, majd megtörölni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top