Shine

Táskák, amiket Diana hercegnő ihletett

https://www.popsugar.co.uk/fashion/Princess-Diana-Bags-43830915?stream_view=1#photo-43830910

Ritkán esik meg, hogy egy divatház táskát nevez el valamelyik hírességről. Anno ez történt Grácia hercegnével, aki után 1977-ben a Hermés táskája a Kelly nevet kapta (Grace Kelly), majd 1984-ben megszületett a Birkin táska – mint tudjuk, Jane Birkin színésznő előtt tisztelegve.

Ezt követően aztán jó pár évig nem tartottak keresztelőt a divatházak, mígnem jött Diana hercegnő, aki egyből két luxusmárka tervezőjét is megihletett.

Mivel a hercegnőre is vonatkozott a szigorú öltözködési szabály, miszerint a táska és a cipő színének tökéletes összhangban kellett lennie, sokáig nem designerektől vásárolta kiegészítőit, hanem úgy készítette el jellegzetes borítéktáskáit, hogy véletlenül se csússzon hiba a megjelenésébe.

Idővel azonban beletanult a merev szabályok kezelésébe és a ’90-es évektől egyre bátrabban választott magának táskákat divatházaktól is. Sőt, azok sok esetben külföldi márkák voltak, amely igazi lázadó tettnek számított a részéről. Az olasz Salvatore Ferragamo divatháztól a Gancio kapcsos, láncos clutchból például több, mint húsz különböző színű is készült számára. Nem véletlen, hogy a divatház ezt a modelljét a hercegnő után Diana Clutchnak nevezte el, amely manapság 1550 dollárért, vagyis kb. 400 ezer forintért vásárolható meg.

Embed from Getty Images

 

A Dior divatház egy ikonikus táskája is Diana emlékét őrzi – bár eredetileg nem neki szánták. 1995-ben a márka tulajdonosa, a LVMH-csoport diplomáciai ajándéka volt a kézitáska, amelyet a hercegnő hivatalos párizsi látogatásakor kapott. A steppelt mintás, két füles kézitáskát ő viselhette először és nem más, mint az akkori francia elnök, Jacques Chirac felesége adta át neki személyesen.

Embed from Getty Images

A táska annyira megtetszett a hercegnőnek, hogy miután az az üzletek polcaira került, több darabot is vásárolt belőle. Ha valaki erre a d.i.o.r. charmmal díszített báránybőr táskára vágyik, Lady Dior néven érdemes keresni, ára pedig egy klasszikushoz méltón meglehetősen borsos: a mikro méret 3000 dollárnál (770 ezer forint) kezdődik, a legnagyobb változatért pedig legalább 5000 dollárt (1.285 ezer forint) kell kicsengetnünk, színtől és mintázattól függően.

Embed from Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top