Shine

Meghalt a feszülős ruhák atyja

60 éves korában váratlanul elhunyt Hervé L. Leroux, aki Hervé Léger márkaneve alatt megtervezte az ikonikus bandázs ruhát, amit aztán ruhamárkák

60 éves korában váratlanul elhunyt Hervé L. Leroux, az ikonikus bandázs ruhák tervezője. Szexi szettjeit ruhamárkák tucatjai igyekeztek lekoppintani, ám még a legmagasabb körökben is meggyűlt vele a divattervezők baja.

A feszülős rucik első változatait Leroux a ’90-es évek elején mutatta be, amik alakformáló ereje a fáslicsíkokra hasonlító, speciális kötéstechnikát igénylő anyagban rejlik, ami összetartott, kiemelt és lelapított egyszerre – mindent ott, ahol arra szükség volt.

Leroux karrierjét még Hervé Peugnet néven kezdte, azonban Lagerfeld ezt túl nehézkesnek ítélte, és a kezdeti, Fendinél eltöltött évei alatt javasolta neki a jobban megjegyezhető Léger-t. Saját márkáját is e név alatt alapította, azonban amikor azt 1999-ben felvásárolta a Max Azria, kénytelen volt új vezetéknév után nézni. Ismét régi barátja, Lagerfeld volt az, aki segített neki, így lett a 2000-es években indult új divatházának neve Hervé Leroux – utalva a tervező vörös hajára.

Ruháinak szabásvonala, a felhasznált anyagok speciális elkészítése azonban komoly kihívások elé állították a Léger divatház új tulajdonosát. Olyannyira, hogy miután megváltak tervezőjüktől, nem találtak senkit, aki a munkát folytatni tudta volna, így jó négy évig zárt ajtók mögött töprengtek azon, mi a titka Hervé Léger bandázs ruháinak.

A test vonalát követő, szexi ruhák a ’60-as években tűntek fel először, a legszélesebb körben elterjedt változattal azonban kétség kívül Léger jelentkezett 1993-ban. Tervezett klasszikusabb szetteket is, például midi szoknyákkal variálta a feszülős felsőket, sőt, estélyi ruhákat is alkotott a trükkös szabásvonalak alkalmazásával, márkaneve azonban egyértelműen a bandázs ruhákkal forrt össze.

Embed from Getty Images

A bandázs ruhák egyből az A-listás sztárok kedvenc partiszereléseivé váltak, láthattuk Victoria Beckham, Beyoncé és Rihanna testére feszülve, de Kim Kardashian is sokat köszönhet az egyébként méregdrága ruháknak.

Megnézem
Összes kép (8)

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top