Shine

Rápörgött a divatvilág is az új Star Wars filmre

http://www.businessinsider.com/star-wars-the-last-jedi-clothes-accessories-2017-12/#rag-and-bone-9 https://www.vogue.com/article/rag-and-bone-star-

A legújabb Star Wars rész ismét felpörgette a divatvilágot is, az utolsó jedik nem csak a fénykardokat forgatják ügyesen, de divattervezők hadát is inspirálták.

A néhol franchise-szagú mezőny egész változatos képet fest, ami a képnyomatos designer cuccoktól a homokszínű, fogjuk-rá-hogy-jedik-inspirálta kapucnis pulcsikig terjed. Elsősorban a streetwear márkák háza táján találni kapszulakollekciókat, a divatházak közül azonban a Rag & Bone sem volt rest és összehozott pár Star Wars ihletésű cuccot.

Clarks

A cipőmárka Force of Nature kollekciója egészen ügyesen ragadta meg és ültette át a lábbelik designjába a film hangulatát. A földszínek, a cipők némileg futurisztikus formája és a fénykardot forgató alak mintája remekül passzolnak, a vastagabb talpkialakítás pedig követi a mostani trendeket, így a városi, laza, sportos szerelések tuti kiegészítője lehet egy ilyen cipő – még akkor is, ha nem tudjuk, kicsoda Luke Skywalker.

Old Navy

Fiúk és lányok, pasik és csajok egyaránt szemezgethetnek a licenszes pólókból és zoknikból. Ezek ugyan semmi egyediséget nem tartalmaznak, ellenben a klisés képek kellően kifejezőek, akár ajándékozhatjuk is őket, ha tudjuk, hogy az illető nagy SW rajongó.

Uniqlo

Hasonló stílusban készült a japán divatmárka kollekciója is, amelynek női, férfi és gyerekruha kínálata alapvetően nyomatos pólókból áll. A kreativitást nem tolták túl, biztosra mentek itt is, így a fő karakterek mellett az Erő legyen veled szlogen és a film címe jelentik az atombiztos üzeneteket S-XL méret között, vegyesen.

Stance

A menő zoknimárka, a Stance is összeboronálta magát a jedikkel pár lábmelegítő erejéig és valódi luxus kollekciót hozott össze. A kulcskarakterekkel díszített zoknik 13 darabos szettje nem kevesebb, mint 80 ezer forintot kóstál, de egy szexi Csubakkás változatot már párezerért megszerezhetünk.

Columbia

Az outdoor ruhamárkánál három kabátot is terveztek az űropera-filmsorozat tiszteletére, amelyeket az 1980-as, A Birodalom Visszavág rész három karaktere ihletett. Leia hercegnő, Luke Skywalker és Han Solo alakját egy fehér, egy bézs és egy kék télikabát idézi, amelyek mindegyikéből 1980 darab készült.

Megnézem
Összes kép (6)

 

Asos

A nálunk is népszerű online fast fashion birodalom, az Asos sem hagyta ki kínálatából a Star Warsos cuccokat. A streetwear ruhák desingjához nem akármilyen ihletforrást választottak. Nem tudni, hogy csak nem akartak sablonmintát, vagy a tervezők ekkora rajongók, mindenesetre az X-szárnyú űrjárgányok pilótáinak sisakjai, illetve azok mintázata szolgált alapként. Voltak női darabok is, de mostanra már csak az erősebbik nem tagjai számára rendelhetünk pólót vagy épp pulóvert.

Rag & Bone

A Rag & Bone kollekciója váltotta ki a legnagyobb visszhangot a divat világában. Marcus Wainwright designer teljes hozzáférést kapott az eredeti filmes kosztümök tárházához, hogy inspirációt merítsen a korábbi és aktuális részek ruháiból. Eredményül pedig nem tipikus, logózott művek készültek, hagyták, hogy jóval szabadabban kezelje a filmeposzt és az elkészülő ruhák illeszkedjenek a márka minimalista imázsába is.

Megnézem
Összes kép (8)

State

A kiegészítők terén a State hátizsákjai esnek bele az említésre méltó holmik kategóriájába, amelyek a sportos stílusban tudtak azért némi csajos vonalat is belevinni. A full ezüst, vagy Leia hercegnő már-már vintage hangulatú portréjával díszített verziók remek kiegészítői lehetnek a vagány, nagyvárosi szereléseknek.

Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top