Shine

Extrém cicaszemek, hajparfüm és űrkorszaki arcápolók – ezek lesznek az év beauty trendjei

Az idei évre kihirdetett szépségápolási trendek az ellentétek kavalkádjaként is felfogható, ahol egyszerre vágyunk rá, hogy high-tech kütyük simogassák bőrünket és küzdünk a tiszta szépség eléréséért, miközben hiába is tagadjuk, az anti-aging megszállottjai vagyunk.

Az idei évre kihirdetett szépségápolási trendek az ellentétek kavalkádjaként is felfogható, ahol egyszerre vágyunk rá, hogy high-tech kütyük simogassák bőrünket és küzdünk a tiszta szépség eléréséért, miközben hiába is tagadjuk, az anti-aging megszállottjai vagyunk. Legalábbis erre lehet következtetni, ha a kozmetikumok eladásait vagy közösségi médiás kattintgatásainkat nézzük.

Ha parfüm, akkor pacsuli

Míg 2017-et a rózsa illata lengte be, idén a vezető illatjegy a pacsuli lesz, tették közzé a MECCA szakemberei. A sötét, földes, fás illatjegy számos parfümben megtalálható, legnagyobb hype-ja a ’60-as és ’70-es években volt, amikor a korszak hippijei előszeretettel burkolták magukat a különleges, Indiát idéző illatba. Békepárti rajongótábora miatt azután sokáig nem tartozott a menő illatok közé, neve egybemosódott az igénytelen, fürdés helyett pacsulit fújkáló ifjak képével. Pedig igazi alapillatról van szó, amelyet már régóta használnak parfümkészítéshez, a ciprusos parfümök pedig elképzelhetetlenek nélküle. Idén tehát a pacsuli új magaslatokba kíván törni és önállóan is bűvölni szeretné érzékeinket.

Megnézem
Összes kép (4)

 

Tisztító olajok

A Pinterest felhasználói az utóbbi időben teljesen rákattantak a különféle arctisztító olajokra, nem győzik fotóikat, leírásaikat virtuális mappáikba rendezgetni. A megugrott érdeklődés alapján gyanítható, hogy idén lányok és asszonyok tömegei fogják arcápolási rutinjukat olajos lemosókkal bővíteni, amit nagyon jól tesznek, hiszen pazar módon, mégis gyengéden távolítható el segítségükkel a szennyeződés és sminkmaradvány a nap végén.

Megnézem
Összes kép (3)

Űrkorszaki arcápolók

A high-tech arcápoló kütyük népszerűsége tovább fog növekedni, a LED-es arcmaszkok mellé egy sor más szépségápoló eszköz is felsorakozik. A házi fényterápiás eszközök egyik csúcsa egy anti-aging szemüveg,  ami apró, vörös és borostyán színű LED fénypontok segítségével stimulálja a kollagéntermelést, de mellette népszerűek lesznek az arc feszességét javító, ránckisimító eszközök és az elektromos arctisztítók, arcmasszírozók is. Így, miközben az anti-aging kifejezést szitokszónak titulálták, a nők többsége a legújabb technológiákat is beveti majd, hogy pár évet mégiscsak letagadhassanak korukból.

Megnézem
Összes kép (3)

Tiszta szépség

Itt nem egy konkrét eljárásról vagy készítményről van szó, sokkal inkább a fenntarthatónak titulált arcápolók és sminktermékek növekvő népszerűségéről. A “mindenmentesség” szinte alapkövetelmény, ami már nem csak a parabén és ftalát esetén jelentkezik, de az illatanyagok is egyre inkább feketelistásak lesznek. Tovább növekszik a vegán és cruelty-free márkák népszerűsége, a natúr kozmetikumok keresettsége.

Megnézem
Összes kép (3)

Csillogás minden szinten

Kylie Jenner Lip Kit szettjeivel és Kim Kardashian szájsminkjeivel betört matt mánia idén visszavonulót fúj és visszatérnek a csillogó fényű rúzsok és szájfények. A ragyogás azonban nem áll meg az ajkaknál, a szemsminkek esetén is népszerűek lesznek a csillámos változatok (és nem csak a bulisminkekhez), mint ahogyan a highlighterek is velünk maradnak, igaz nem az agyonkontúrozott változatban, hanem jóval természetesebb módon.

Megnézem
Összes kép (3)

Alapozó minden bőrtípusra

Rihanna sminkkollekciója nagyon betalált, a múlt év második felét teljesen felforgatta tucatnyi árnyalatban piacra dobott alapozójával, amiből garantáltan mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbbet. A nude ezernyi árnyalatára idén hatalmas igény lesz, sőt, már nem csak igény, hanem elvárás is, hogy megalkuvás nélkül tudjon mindenki a bőrszínéhez passzoló sminkterméket találni.

Megnézem
Összes kép (3)

Extrém cicaszemek

A kifutók világából nagy eséllyel a legjobban az extrán kidolgozott cicaszem sminkek fognak beépülni a mindennapjainkba. A filigrán vonalak helyett a vastag változatok jönnek divatba, de trükkösen úgy, hogy különösebb szemfesték felvitelt már nem is igényelnek, sminkünk többi része lehet visszafogottan natúr, hogy érvényesülni tudjanak a vadító vonalak.

Megnézem
Összes kép (3)

Hajparfüm

Hajpermet néven talán jobban ismerős a dolog, hiszen nem világújdonságról van szó, sokkal inkább az illatos hajápolók iránti érdeklődés megugrásáról. A klasszikus változatok, vagyis a parfümök frizurára készült változatai mellett különféle ápoló, formázó tulajdonságú változatokat is találhatunk, amelyek csökkentik a haj elektrosztatikusságát, simává és fényessé teszik vagy épp hidratálják azt.

Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top