Shine

188 ezres egyenruhát vezet be egy általános iskola

80 000 japán jen, vagyis nagyjából 188 000 forint értékű egyenruhát vezet be a tokiói Ginza városrészben található Thus Taimei általános iskola.

80 000 japán jen, vagyis nagyjából 188 000 forint értékű egyenruhát vezet be a tokiói Ginza városrészben található Thus Taimei általános iskola vezetősége. Az egyenruhát az olasz Armani divatház tervezte.

Az iskola a szülők bevonása nélkül határozott a meglévő uniformis lecseréléséről. Az ügy hatalmas felháborodást válott ki Japánban, még az ország parlamentjében is szó esett róla.

(Oddity Central)

Az iskoláztatás költségei Japánban eleve rendkívül magasak, a luxusegyenruha pedig csak tovább növeli a szülők terheit. Egy átlagos iskolai uniformis a fiúknak 17 000 jenbe (40 000 forintba), míg a lányoknak 19 000 jenbe (45 000 forintba) kerül, mely általában egy nadrágot vagy szoknyát, egy inget vagy blúzt, egy kabátot és egy kalapot foglal magában. Az Armani szetthez ezeken felül tartozik  iskolatáska, mellény, pulóver és zokni is.

Amikor a dizájner uniformis bevezetéséről tájékoztatták a szülőket, többen is panaszkodtak a magas költségek miatt a helyi oktatási hivatalnál. Az iskola azzal védekezik, hogy a uniformis viselése nem kötelező az intézményben. Gyakorlatilag azonban elvárás és az iskola szinte minden diákja egyenruhát visel, igaz, egyelőre még a régit. Ez utóbbit azonban már nem gyártják, ugyanis áprilistól az Armani szetteket vezetik be, így aki továbbra is egyenruhában akarja járatni a gyerekét a Taimei iskolába, az kénytelen lesz azt megvenni.

Az intézmény igazgatója, Toshitsugu Wada a felzúdulás ellenére úgy érzi, hogy az iskola jövője szempontjából helyes döntést hozott a dizájner egyenruhák bevezetésével.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top