Shine

“A médiában van egy alapelvárás a nőkkel szemben” – interjú Tenki Réka színésznővel (videó)

Európa tíz legígéretesebb színésze között tartják számon Tenki Rékát, akivel Lakatos Márk stylist a nőiségről, az anyaságról, szakmai elvárásokról és előítéletekről beszélgetett.

Európa tíz legígéretesebb színésze között tartják számon Tenki Rékát, akit hamarosan Molnár Ferenc A hattyú című darabjában is láthatunk.

A European Film Promotion, az európai filmek és filmipar világszintű népszerűsítésén dolgozó szervezet, minden évben tíz ígéretes európai színész számára adja meg a lehetőséget, hogy a nemzetközi filmszakma előtt is bemutassa tehetségét a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál keretén belül. Daniel Craig, Rachel Weisz és Carey Mulligan is szerepelt korábban a programban, amelybe kilenc év után újra bekerült egy magyar színész is, jelesül Tenki Réka.

A színésznővel, akit az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről filmben is láthattunk, Lakatos Márk stylist egy közös divatfotózásuk alkalmával készített interjút. Szó esett a nőiség változó arcairól és arról is, milyen előítéletekkel és elvárásokkal kell megküzdenie egy színésznőnek még ma is, ha a családanya szerepét nem csak a kamerák előtt szeretné eljátszani.

Fotó: Mátyássy Jónás – Stylist/Art Director: Lakatos Márk – MUA: Tombor Sarolta/Lancôme – Haj: Barsi Balázs/Eleven – Asszisztens: Tósaki Gabi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top