Shine

Szörnyecskék és jó kislányok – a 20 legizgalmasabb tavaszi parfümújdonság

Vérpezsdítő parfümök, buja illatok várnak ránk tavasszal.

Az új szezon kezdetén nem csak gardróbunkban kerülnek előre a könnyed, vidám ruhák, de a hasonló jelzőkkel illethető parfümöket is érdemes lesz előtérbe helyezni. A tavaszi pezsgésben ugyanis a téli illatok hirtelen nehézkesnek, borúsnak hatnak, a parfümújdonságok azonban gondoskodnak róla, hogy kedvünkre válogathassunk a friss, üde illatkompozíciókból.

Női illatok

Lancôme – La vie est belle L’Éclat EDT

Lancôme – La vie est belle L’Éclat Eau de Toilette

Ragyogó és káprázatos illat, amely bámulatos, végtelen finomságával és spontaneitásával minden emberben egy pillanat alatt boldogságot ébreszt. A mandarin szikrázó jegyeivel, a narancsvirág olaj eleganciájával és a pézsmás írisz frissességével rabul ejt, miközben egész nap élvezhetjük tartós illatát.

The Body Shop – Japán cseresznyevirág és eper EDT

The Body Shop – Japán cseresznyevirág és eper EDT

Intenzíven virágos és gyümölcsös illat, amely az eredeti japán cseresznyevirág zamatos újragondolása. 100% vegán és 100% állatkísérlet-mentes illat, amely 4-5 órán át érezhető a bőrön. Közösségi Kereskedelmi organikus alkoholt tartalmaz Brazíliából. Az illat felső jegyei: eper, liliom és mangó, szív jegyei: japán cseresznyevirág, jázmin és bazsarózsa, alapjegyei: erőszakmentes pézsma, cédrus és pacsuli.

Bottega Veneta – Knot Eau Absolue

Bottega Veneta – Knot Eau Absolue

A Knot idei megújulása a különleges hozzáadott jegyeknek köszönhetően még inkább kiemeli az eredeti illat elegáns jellegét és még gazdagabb illatkompozíciót eredményez. A virágos-keleties illat a már ismerős levendula és narancsvirág esszenciával indít. A szívjegyben a jázmin finom és komplex édeskés illata újdonságként hat, miközben az illat egyre intenzívebb, majd a csúcspontot az értékes mirha alapjegy hozza meg.

Chloé – Les Minis 2018 kollekció

Chloé – Les Minis 2018

A Chloé rajongói számára 2018-ban is gyűjtői kiadással kedveskedik. Jól ismert illatait most 20ml-es mini kiszerelésben bármikor és bárhová magunkkal vihetjük. A divatház öt népszerű parfümje, a Chloé Les Mini Signature Fleur de Parfum EDP, a Chloé Les Mini Signature EDP, a Chloé Les Mini Signature EDT, valamint a Chloé Les Mini Love Story Eau Sensuelle EDP és a Chloé Les Mini Love Story EDP kapta meg a limitált mini kiadást.

Calvin Klein – Obsessed Intense

Calvin Klein – Obsessed Intense for Women

Az illatkompozíció megálmodásánál szakítottak a hagyományos női és férfi sémákkal, a nemek keverednek, rétegződnek. Szokatlan ötlet a hagyományosan férfias Fougère jegyek – főleg a fehér levendula – becsempészése a női illatba, miközben a férfi illatnál a sötétebb árnyalatú vanília domináns szerephez jut. A női változat fejjegye a citrus, az elemi, valamint a mandarin, szívjegye az ibolya, a levendula és zsálya, míg alapjegyét a labdanum, az ámbra és a muscenone alkotják.

Giorgio Armani Sí Passione EDP

Giorgio Armani Sí Passione EDP

A modern nőiesség szíveket megdobogtató variánsa. Az ikonikus Sí illatcsalád új tagja a magabiztos, erős nők illata, akik nem félnek önmaguk lenni és ki mernek állni vágyaikért. A parfüm fejjegyét a pink bors, a körte és a fekete ribizli gyümölcsös triója alkotja, amelyet virágos szívjegy követ a rózsa, a jázmin és a kerti vaníliavirág érzéki illatával. Az alapjegybe édeskés vanília és cédrus kerültek.

Escada – Sorbetto Rosso EDT

Escada – Sorbetto Rosso EDT

Ahogyan a nyári vakáció egyet jelent egy intenzív és felejthetetlen nyári kalanddal, úgy az ESCADA nyári sorozatának limitált kiadása is: hiszen egzotikus, érzéki és csábító, ráadásul kizárólag egy szezon erejéig érhető el. Az illat szívjegyében a görögdinnye érezhető. Hogy a finom gyümölcsös, vizes és harmonikus görögdinnye jegyet a mandarint és calonet emelik ki, míg a piros alma STT és a pörkölt cukrozott mandula a gyümölcs gourmand és édeskés oldalát hangsúlyozzák. Végül tiare virágot, pézsmát és ambróziát adtak hozzá, hogy még több érzékiség, ragyogás és vidámság jellemezze az illatot.

Carolina Herrera – Good Girl EDP Légère

Carolina Herrera – Good Girl EDP Légère

Az EDP Légère tiszteleg az erős nők előtt, és arra ösztönöz, hogy váljunk azzá, akivé szeretnénk, öltsük magunkra az összes szerepet, amelyet csak akarunk. Az illat a modern végzet asszonyát meséli el, a fa – szantálfa – és virágok – ylang ylang és jázmin – kombinációja, amelyet a tonkabab és a karamellkrém, a cukros tejből készült érzéki desszert édessége elegyít, hogy ragyogást és erőt közvetítsen.

Roberto Cavalli – Florence EDP

Roberto Cavalli – Florence EDP

A ciprusos-ámbrás illat kreálásakor a toszkán tájból merítettek ihletett, és olyan egyedi harmóniákat keltettek életre, amelyek tükrözik Firenze városi arculatát és kifinomultságát. Az illat szívjegyei sugárzó és teljes virágjában pompázó csokor illatát varázsolják elénk finom narancsvirág és zamatos grépfrút szirmok elegyével. A finom illatkompozíció enyhén pézsmás hibiszkusz magot is tartalmaz. A virágszimfónia érzéki gyümölcsös fejjeggyel teljesedik ki: az egymással kontrasztot alkotó édes fekete ribizli és enyhén pikáns mandarin esszencia együtt életigenlő csodás energiabombában egyesül.  Az alapjegy fő pillére pazar ciprusos: az érzéki pézsma és a ragyogó ámbra ideális ellenpontjai a megbabonázó patchoulinak.

Gucci Guilty Absolute Pour Femme EDP

Gucci – Guilty Absolute Pour Femme EDP

Az illatújdonság a Gucci Guilty Absolute Pour Homme párja, amely a titokzatos fekete szeder illatával indítva a modern nő számára megalkotott cseppet sem hagyományos női illat. Az illatjegyeken belül három fő összetevő a meghatározó: fekete szeder, amely a legjobb minőségű ember alkotta illatjegy; lédús és zamatos, némi titokzatossággal fűszerezve. Buja és intenzív bolgár rózsa virág esszencia, amely fűszeres utóillattal rendelkezik. Végül a “Goldenwood”, amely egy új, természetes nutka ciprus-kivonatot jelöl, amelyben megtalálható a hagyományos fa melegsége és a nutka ámbrában gazdag jegyei is.  A három fő alkotóelemet bergamottal, pacsulival és ámbrával elegyítették, hogy mély, pézsmás és csábító illatot illatot hozzanak létre.

Nina Ricci – Les Monstres

Nina Ricci – Nina – Les Monstres

Egy elvarázsolt erdő mélyéről, bűbájos kígyók, virágok, pillangók és gombák lepik el tavasszal a Nina és Luna üvegeit. A két népszerű illat egyúttal némi újítást is kapott, a Nina vattacukorba csomagolt pezsgő körtévé változik, Luna pedig lime-mal elegyített lédús ananásszá.

Nina Ricci – Luna – Les Monstres

Paco Rabanne – Olympéa Aqua EDP Légére

Paco Rabanne – Olympéa Aqua EDP Légére

Az Olympéa új variánsa, az Aqua a citrusos virágok frissességével kényeztet, amelyet a szexi, mély tónusú vanília és kasmírfa érzékisége, melegsége egészít ki. Az illatban fellelhető intenzív, rabul ejtő sós-vanília akkordot az ámbra frissessége lengi körül. Mindez az új Eau de Parfum Légère illatkoncentrációnak köszönhetően tartósan intenzív illatot formál.

Yves Saint Laurent – Black Opium

Yves Saint Laurent – Black Opium EDT

A Black Opium család 2016-ban bevezetett EDT tagja most, 2018-ban megújult csomagolással, illatjegyekkel és életérzéssel tért vissza. Akárcsak egy fénycsóva az éjszakában, az ikonikus feketekávé akkordot felvillanyozza egy sziporkázó frissesség. Vibráló citrusos jegyek emelik ki a körte akkord energizáló ragyogását, hogy bevilágítsa az új Black Opium Eau de Toilette illatot. A vibráló és gyengéd elemek találkozásából született ez a fuvallatnyi nőiesség, melyet egyszerű viselni, és tökéletes arra, hogy a függőség élményét átadja.

Lancôme – La Nuit Trésor à la folie Eau de Parfum

Lancôme – La Nuit Trésor à la folie Eau de Parfum

A pünkösdi rózsa forró, fűszeres villanása elkápráztat, amit a bergamott, a körte, és a fekete ribizli lédús frissessége táplál. A szívjegyben a damaszkuszi rózsát a jázmin és a pünkösdi rózsa intenzív, lelkes szíve hangsúlyozza ki. A rózsa szenvedélyes temperamentuma és vonzereje teljesen kibontakozik, csakúgy mint a bársonyos textúrája. A jázmin fehér gyöngédsége a pünkösdi rózsa szeszélyével keveredik és egy lenyűgöző virágos örvénybe torkollik, amely izzik a vágy lángjaitól. A vanília szerelmi akkord az illat végső titka az alapjegyben, rendkívül szédítő hatású, valahol a hatalom és a hedonizmus között áll. Rendkívül addiktív. Az érzéki magasságban az illat magába foglalja a természetes bourbon vaníliát, benzoin és tonka bab kivonatát, melyet pacsuli és kasmír gazdagítanak. A finoman erőteljes ambroxid és a pézsma még érzékibb mélységet biztosítanak az illat számára.

Giorgio Armani – Privé Bleu Turquoise & Bleu Lazuli

Giorgio Armani – Privé Bleu Turquoise & Bleu Lazuli

A Bleu  Turquoise-t és Bleu Lazuli-t, India  kék  színhez  kötődő  mély, spirituális  kapcsolata  inspirálta.  Az  erő  és erősség,  illetve  magának  az  univerzumnak  a
jelképe – a víz és a végtelen horizont színe – így az élet képviselője is. A Bleu  Turquoise és Bleu   Lazuli  egy  illaton  keresztül  való  utazást kínál  határokat  átszelve,  Olaszország  szívével, Giorgio   Armani   kreativitásával   és   India lelkületével  kísérve. A  két  illat  ugyanazt  a kőzetet  testesíti  meg,  annak  kétféle  arculatát kiemelve – gazdag, fás-orientális jegyekkel. A  fő  illatjegyek  közé  tartozik  a  tömjén  és  az indiai  bazárokban  kapható  fűszerek,  melyek  az ország spirituális keveredését jelképezik az élet  minden  területével. Titokzatos  vaníliát  és  könnyed  sós jegyeket  párosítottak,  melyek  az  égbolt  és  az óceán  találkozásának szimbólumaként  jelennek meg. A karakteres dohány mellé maté  tealeveleket álmodtak  meg  osmanthus virággal.

 

Férfi illatok

Giorgio Armani Acqua di Gió Absolu EDP

Giorgio Armani – Acqua di Gió Absolu EDP

Az Acqua di Gió illatcsalád új, elegáns-akvatikus, gyümölcsös-fougére taggal jelentkezett az új évszak kezdetén. A parfüm fejjegyét gyümölcsös jegy, szívjegyét fás és tengeri jegyek alkotják, míg az alapjegybe pacsuli került.

YSL – Y EDT

Yves Saint Laurent – Y

Az illat az Y férfi sokoldalúságát fejezi ki: tiszta és ragyogó fej illatjegyek, ezzel szemben erős és érzéki szív- és alap illatjegyek jelennek meg. A világos-sötét, maszkulin és fougére illat a szabadságot jelképezi. Az Y könnyed citrusos-fás jegyeivel, puha balzsamos édességével a hagyományos fougére merész újragondolása, ahhoz ugyanis friss jegyek társulnak, mint például bergamott, gyömbér, fehér aldehidek, amit különleges eljárással kivont muskátli kivonat kísér. Alap illatjegyeit az elegáns bőrdzseki érzetét előhívő fenyőbalzsam, ámbra akkord, cédrus és tömjén adják.

Ralph Lauren – Polo Ultra Blue

Ralph Lauren – Polo Ultra Blue

Új, ultra friss illat sikeres és energikus férfiaknak. Üde citrus, frissességet árasztó Artical® & Ambertonic®, illetve sós ásványi akkordok alkotják az Eau de Toilette utánozhatatlan illatát.

Michael Kors – Extreme Speed

Michael Kors – Extreme Speed

Az Extreme család legújabb tagja igazi maszkulin, fűszeres-fás illatkompozíció, amely a modern, örökké mozgásban lévő, sportos férfiak kedvence lehet. Az adrenalinkoktélt ezúttal olyan illatjegyek alkotják, mint a fejjegyben található kardamom, ciprus és zsálya, amelyekhez a szívjegyben fahéjas, fás illatjegyek társulnak, végül az alapjegy cédrus, pacsuli és tolu balzsam kompozíciójával zárul az illat.

Paco Rabanne – Incivtus Aqua EDP Légére

Paco Rabanne – Invictus Aqua EDP Légére

Az Invictus Aqua Intenzív, sosem szűnő frissességet garantál. Erőteljes fás jegyek alkotják, nagy dózisban. Frissítő hullámokat megidéző akkordok és vibráló ámbrás-fás jegyek feszülnek egymásnak a két parfümőr, Nicolas Beaulieu és Juliette Karagueuzoglou ellentéteket ütköztető illatkreációjában.

Calvin Klein – Obsessed Intense

Calvin Klein – Obsessed Intense For Men

A parfüm valódi vaníliás illatorgia férfias értelmezésben, amely még intenzívebbnek hat a fekete ámbrának köszönhetően. Fejjegye oro blanco grapefruit, rebarbara és szecsuáni bors, szívjegye cédrus levelek, cashmeran és cypriol. Az alapjegyben mindezeket a fekete ámbra, a gurjum balzsam és a guajak fa hármasa zárja.

Hugo Boss – Hugo Urban Journey 2018

Hugo Urban Journey 2018

A Hugo illat idei flanker újdonságának a Himalájában honos himalájai örvösvirág adja energikus fejjegyét, a szívjegyet pedig az intenzív, aromás fekete tea határozza meg. A limitált kiadásban megjelent illat azonnal felébreszti viselője éberségét és kíváncsiságát, felkorbácsolja kalandvágyát, arra ösztönzi, hogy új helyeket fedezzen fel. A guajakfa férfiasságot és magabiztosságot sugároz, egyensúlyba hozza az illatot. Tökéletes illatkompozíció az Y-generáció számára.

Dior Homme Sport Very Cool Spray

Dior Homme Sport Very Cool Spray

A 2017-es illat év elején egyből új formával is bővült, immár spray változatban is elérhető a Homme Sport, ráadásul még egy extra adag frissesség is jutott bele az alapillathoz képest. A fejjegyeknél a citrom mellett a vérnarancs is helyet kapott, a szívjegyet aromás jegyek alkotják, míg az alapjegyet haiti vetiver határozza meg. A spray kiszerelés utazásokhoz ideális, de a férfiak sporttáskájában is bérelt helye lehet, hogy edzés után a frissítő illattal térjenek vissza pörgő életükbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top