Shine

Disneylandbe hazudta, majd le is buktatta magát a bloggerlány

A The Slow Traveler bloggere minap még igazi álomutazásával ejtette ámulatba követőit: fogta magát, és átruccant az amerikai Disneylandbe szülinapozni, ami azért még Angliából sem kis távolság. Majd másnap elárulta, az egész egy nagy kamu volt.

Carolyn Stritch gyönyörűen megtervezett mindent, hogy a beetetés tökéletes legyen: igazi idilli, ágyban reggelizős fotóval indított, megosztva a szuper hírt, hogy másnap felpattan egy repülőre, és meg sem áll a kaliforniai Disneylandig – végtére is csak egyszer 22 éves az ember.

 Az egynapos villámút egyből lázba hozta olvasóit, hiszen mekkora királyság már, hogy megteszi, hogy megteheti ezt a kirándulást! 

Így aztán a következő nap megosztott álomfotóért már izzadó ujjakkal görgettek az emberek, és nem csalódtak: Csipkerózsika kastélya előtt lőtt magáról egy igencsak művészi fotót…

 …és ezen ponton már gyanússá kellett volna válnia a dolognak, hiszen mekkora esély lehet arra, hogy egy csajszi csak úgy elintézi, hogy az égvilágon senki más ne legyen a fotón, de még csak a kastély közelében sem, amíg ő pózba vágja magát?!

De nem lett gyanús, vagy csak nem problémáztak rajta, hiszen szépen beleillett a bloggerlány többi, álomszerű fotója közé.

Mígnem harmadnap jött a nagy leleplezés:

Carolyn (@theslowtraveler) által megosztott bejegyzés,

 Nem ment ő bizony sehova, szobájában csücsülve photoshopolta össze a képet a kastélyról, sőt még magát is jó tíz évvel fiatalabbra javította a FaceApp segítségével:

A The Slow Traveler bloggere a valóságban és egy kis Photoshop után – Fotó: http://www.theslowtraveler.net

Mindezt pedig azért tette, hogy óva intse követőit attól, hogy mindent elhiggyenek, amit a közösségi médiában vagy úgy általában az interneten látnak, hiszen a dolgok fele sem olyan tökéletes a valóságban, mint amilyennek beállítják.

Mint blogján írta: „Nem szokásom a FaceApp-ot használni, vagy elhitetni, hogy olyan helyeken jártam, ahol valójában nem is voltam. De sohasem olvasom az ablak mellett – gyönyörűek, de a lakásomat nagyon lehűtik. Néha a kávéscsésze, amit fogok, üres. Átrendezem a bútorokat. És kiphotoshopolom a piszkos foltokat, amiket a bútorok mozgatása okoz… Mindez rossz dolog? Nem tudom. Amit tudok az az, hogy ezeket a fotókat azért készítem, mert olyan képek, amiket szeretek nézegetni.”

Hát igen. Nézegessük, de el ne higgyük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top