Shine

Csontvázak és gyémántáradat – karóratrendek a Baselworld 2018-ról

A karórarajongók Mekkája, a Baselworld idén is megtartotta többnapos szeánszát, ahol a legnagyobb óramárkák mutatták be újdonságaikat.

Bár a beszámolók alapján az expók iránti érdeklődéscsökkenés a svájci eseményt is elérte, azért a kiállítói listán még így is ott szerepeltek az olyan húzónevek, mint a Rolex, a TAG Heuer vagy a Patek Philippe.

Csontvázak a kirakatban

Az új kollekciók legtöbbje a mindennapokra szánt karórákból állt, bár hozzá kell tenni, a több időzónát is kijelezni képes vagy épp száz méterekig vízálló szerkezetek képességeit inkább csak James Bond és társai tudják valóban kamatoztatni. Ettől még persze szemet gyönyörködtetőek a kronográf és GMT típusok, amelyek sokszor az óraszerkezetet is láttatni engedő skeleton, vagyis váz megjelenéssel párosultak.

Megnézem
Összes kép (4)

Tekeredő elegancia

A női karórák esetén az extra hosszú szíjjal operáló darabok is több helyütt feltűntek, az ékszerórák esetén a többsoros karkötőként is funkcionáló darabok népszerűek lesznek.

Megnézem
Összes kép (3)

Bazári luxus

Visszafogottnak semmiképp sem nevezhetőek a szivárványszínekben úszó vagy épp full pink karórák, de a helyzet az, hogy a gyártók igenis komolyan gondolják: simán bevállalhatunk egy cukorkaszínű darabot, az sem baj, ha a teljes zizis zacskó színkavalkádját magán hordozza – drágakövekből.

Megnézem
Összes kép (5)

Újhullámos boyfriend karórák

A méretes számlap megmarad, a kronográfcsodák mellé azonban a jóval letisztultabb stílusúak is felzárkóznak. Az egyszerű vonalvezetés persze kap egy kis nőies csavart némi csillogó drágakő és kristály képében.

Megnézem
Összes kép (4)

Aranymámor

Az élénk színek mellett a full arany ékszerórák is divatosak lesznek, amik esetén a kevesebb több elve távolról sem volt szempont a tervezésnél. Egy ilyen feltűnő darab mellé már túl sok ékszer nem is szükséges, önmagában öltöztet, kiegészít és elborít csillogásával.

Megnézem
Összes kép (3)

A zöld az új kék

Bár a kék szín iránti olthatatlan szerelem 2018-ra sem hunyt ki az órakészítők szívében, idén üde újdonságot jelentettek a zöld számlapos karórák. Mellette a csokibarna mélysége és a bronzos csillogás emelendő még ki, amelyek igazi trendszínként jelentkeztek a kiállításon.

Megnézem
Összes kép (5)

Lesarkított szépségek

A téglalap és négyzetes számlapok továbbra is megunhatatlanok lesznek, a kategória legnagyobb kedvence pedig a Chanel Code Coco acél és fekete kerámiabevonattal ellátott típusa, valamint a Boy.Friend idei változatai voltak, de más luxusmárkák kínálatában is felbukkantak látványos, mégis a hétköznapokra szánt modellek.

Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top