Shine

Fogadjunk, hogy te is kevés fényvédőt használsz! – videó

Elméletben mindenki tudja: ahhoz, hogy a fényvédők védelme elérje azt a hatásfokot, ami rájuk van írva, bőségesen szükséges felvinni őket. De vajon mit jelenthet pontosan a „bőségesen” kifejezés?

A kérdés ismét egyre aktuálisabb: hogyan kell helyesen használni a fényvédőket? A Krémmánia Blogon szépen összeszedték már az ezzel kapcsolatos tudnivalókat, kezdve onnan, hogy mire figyeljetek a fényvédő kiválasztásánál, azon át, hogy bemutatták, mi a különbség a kémiai és fizikai fényvédők között, egészen odáig, hogy mit jelent az SPF, és mennyire véd valójában egy fényvédő.

Ez utóbbiból jöjjön egy tömör ismétlés, mindjárt mutatjuk azt is, miért:

„A nemzetközi egyezmény az az, hogy a laborokban, amikor kimérik a fényvédő SPF védelmét, akkor 2 mg/cm²-t használnak a krémből. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos felnőttnek a teljes testének a bekenéséhez kb. 30 ml (!) fényvédőre lenne szüksége, hogy valóban megkapja az elvi védelmet…. Egy átlagos arc 600 cm², és így 1,2 g fényvédő lenne rá szükséges.”

1,2 gramm. Tudja valaki, hogy ez mekkora csíkocska krémet is jelent, mikor kinyomja a fényvédőt az ujjára?

Azt gondolhatnánk nem nagyot, pedig iden. És hogy mennyire, arról készített a Krémmánia Magazin egy minivideót is – katt ide, ha kíváncsi vagy rá »

Fotó: thinkstockphoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top