Shine

Erre figyelj, hogy ne sokasodjanak meg nyáron a pattanásaid

A megfelelő arcápolási rutin kialakításán túl van két hétköznapi dolog, amire nyáron különösen érdemes figyelni, ha nem akarjuk, hogy piros pattanások és eltömődött pórusok csúfoskodjanak arcunkon.

Az arcápolásra nyáron különösen fontos figyelni, ezt nyilván mindeni tudja. A mindennapi rutint azonban érdemes két kevésbé nyilvánvaló aprósággal is kiegészíteni, hogy még nagyobb valószínűséggel kerüljük el a pattanások kialakulását.

Napszemüveg

Arcunk ékesítője, igazi alapdarab a kiegészítők terén, amit főszezonban kitartóan cipelünk magunkkal mindenhová, ebből fakadóan pedig le is tesszük székre, padra, a kocsi ülésére és megannyi más helyre. Mindeközben bele sem gondolunk, mennyi baci telepedik rá a napszemüveg keretére, amiket aztán felviszünk vele az arcunkra is. A nyári melegben ráadásul jobban verejtékezünk, tágabbak a pórusaink, így mindez összesítve gyorsan azt eredményezheti, hogy orrnyergünkön, orcáinkon és halántékunkon nem várt pattanások jelennek meg, pórusaink pedig fekete pontokként éktelenkednek.

Épp ezért érdemes rendszeresen, ha lehet, mindennap időt szakítani rá, hogy a szemüveg lencséje mellett a keretet és szárait is áttöröljük, az arctisztítás során pedig szenteljünk nagyobb figyelmet az orr körüli területnek. Mondani sem kell, a szemüvegesek számára mindez egész évben javasolt eljárás, bár ők nagy valószínűséggel már tudják is ezt jól.

Illusztráció: thinkstockphoto

Illusztráció: thinkstockphoto

Hajzuhatag

Nemcsak amiatt a szimpla tény miatt érdemes nyáron összekötni a hajunkat, hogy ne süljünk meg alatta: arcbőrünknek is jobb, ha rakoncátlan tincseinket távol tartjuk tőle. Párás, fülledt időben ugyanis a hajszálak folytonos súrlódása egy rakat baktériumot juttat rá, miközben finoman irritálják is a bőrfelszínt, ez pedig főként az érzékeny bőrűeknél csodás eltömődött pórusokat és pattanásokat okozhat. Mindez érvényes a vállak, a nyak és a hát felső részére is, ahol szintén megsokasodhatnak a kellemetlen bőrproblémák.

A megoldás persze pofonegyszerű: elő a hajgumival, és kössük fel a hajunkat divatos kontyba!

Illusztráció: thinkstockphoto

Illusztráció: thinkstockphoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top