Shine

Az unikornistakonnyal töltött gyerektáska gyártója a bírósághoz fordult védelemért

Hivatalos végzést akarnak róla, hogy a kaki formájú Pooey Puitton táskának semmi köze a Louis Vuitton luxusmárkához.

Arról, hogy a jó ízlés könnyed kivégzésének számít, ha egy kisgyerek kezébe (unikornis)kaki formájú táskát adhatunk, ami tömve van porlasztott, unikornistakonyként árult színes-csillámos vackokkal, amik vízzel elkeverve nyúlós műtakonnyá állnak össze, és az egészet még leöntjük egy ki szirupos cukisággal, nos, arról most nincs szó.

Poopsie Pooey Puitton kézitáska gyerekeknek (Fotó: Amazon)

A 60 dolláros, átszámítva cirka 18 ezer forintos játék gyártója szerint sokkal aggasztóbb, hogy a Louis Vuitton luxusmárka, amelynek jól ismert LV monogramja, mintái és a neve is látványosan a dizájn alapját adta, beperelheti a szellemi-tulajdonjogok megsértéséért, ezért, hogy megelőzze a bajt, maga fordult a bírósághoz.

Célja, hogy hivatalos papírt szerezzen róla, a „varázslatos unikorniskaki” termékcsaládjába tartozó Pooey Puitton táska nem téveszthető össze a Louis Vuitton luxustáskáival, azokról a vásárlók nem gondolhatják, hogy a divatház kollekciójába tartoznak. Azok mindössze vicceskedő fricskák, amikkel a gazdagokat és híreseket akarják kritizálni, illetve magát a Louis Vuitton márkát.

A táska becses tartalma: csillámos műtaknyok változatos kiszerelésben. (Fotó: Amazon)

A divatház maga jogi lépéseket még nem tett, bár kérdés, hogy ezek után az ügyvédi gárdája mit javasol, hiszen volt már rá példa, hogy „nem értették a viccet”, és perre mentek, például a My Other Bag gyártójával, ami szintén a Louis Vuitton márkanév hírnevére akarta alapozni sikerét és bevételét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top